Події

Чому в Житомирській області виник конфлікт між журналістами та місцевою владою?

4 September 2008, 17:59

Ситуацію, що склалася навколо районної газети «Новини Олевська» розглядали на останньому засіданні житомирського медіа клубу. За інформацією головного редактора цього видання Юрія Халіманчука та секретаря Олевської міськради Тамари Заруби, які приїхали на медіа зібрання до Житомира, йде певне протистояння між керівництвом району та газетою. В його основі – різні погляди на низку публікацій в газеті «Новини Олевська» щодо дій районної влади. В результаті видання має три судові позови по сто тисяч гривень плюс кілька позовів по 25 тисяч до головного редактора як співавтора певних статей,- про це Житомир.info повідомила радіостанція «Житомирська хвиля»

«До нас з Ємільчинського районного суду надійшли позови від Зиновія Фіца про захист честі, гідності і ділової репутації та про стягнення моральної шкоди», - повідомив  Юрій Халіманчук. На захист своєї правоти керівник газети готовий представити у суді всі документи, які підтверджують достовірність опублікованих матеріалів. Видання «Новини Олевська» фінансує міська рада. Секретар міськради Тамара Заруба вбачає набагато глибші причини виникнення даної ситуації: «Крім судових позовів ми мали ще дуже багато дзвінків на міську раду і на мобільні телефони, нам радили, як треба себе поводити. Крім того, мене як секретаря міськради викликали в кабінет і вимагали організувати недовіру міському голові, закликали депутатів, і я про це буду свідчити».

Чергове судове засідання по газетярській справі призначене на цю п’ятницю. Незалежно від рішення суду житомирський медіа клуб планує найближчим часом  провести в Олевську  виїзне засідання, аби поспілкуватися із іншими учасниками конфлікту та розібратися в ситуації

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі