Події

В Житомирской области 25-летний парень убил соседа за долг в 10 гривен

4 September 2008, 17:35

«Я співчуваю йому, та його рідні. Не хотів вбивати цього діда…» - каже 25-річний чоловік, затриманий за підозрою у вбивстві 82-річної людини

Повідомлення про те, що на подвір’ї власного домогосподарства виявлено труп літнього господаря з численними ножовими пораненнями, вмить облетіла невеличке село Купчари, що на Коростенщині. До місцевого відділу міліції про це було повідомлено близько 16-ї години.

На місце події одразу виїхали слідчо-оперативні групи Коростенського міськвідділу та обласного Управління міліції.

Дід Михайло проживав самотньо у старому підсобному приміщенні, оскільки його хата згоріла років десять тому. І діти, й онуки живуть у райцентрі, й до діда заглядали вкрай рідко. За свідченнями найближчих сусідів та інших мешканців села, старого не долюблювали та й дещо остерігалися, адже вів він антигромадський спосіб життя. На зарослому бур’яном та іншою буйною поросллю подвір’ї нагромаджувалися цілі купи всілякого мотлоху, який дід старанно стягував до своєї убогої господи. А навіщо, напевно, тільки йому одному й було відомо.

Як зазначив в.о. начальника Коростенського міськвідділу Олег Стужук, дід Михайло контактував з багатьма особами, які за своєю спиною мали кримінальне минуле. Тому правоохоронці майже не сумнівалися, що позбавити життя старого міг хтось з його недобропорядних знайомих. Це дещо ускладнювало розв’язку вбивства, адже ніхто не знав хто, коли і навіщо відчиняв дідову хвіртку.

Проте попри усі складнощі, працівникам міліції вдалося досить швидко вийти на слід зловмисника, повідомляє прес-служба ВЗГ УМВС України в Житомирській області 25-річний Віталій проживав у тому ж селі Купчари зі співмешканкою, її сином та своїм дідом. Якось Віталій продав діду Михайлу колесо від велосипеда, запросивши за нього 40 гривень. Старий віддав йому тільки 30-ку, сказавши, що червонець поверне пізніше. Про цей борг молодик згадав пізно ввечері 1 вересня, попередньо добряче підкріпившись горілкою. Відтак, подався до дідової оселі, щоб нагадати і йому про червонець.

Близько 23-ї години Віталій постукав у двері дідового пристанища. Літній господар зі сну не розібрав, хто і з чим завітав до нього такої пори. Через раптово виниклі неприязні відносини між пізнім гостем та господарем виникла бійка, в результаті якої дід Михайло отримав декілька ножових поранень, що виявилися несумісними з життям.

3 вересня Віталій був затриманий працівниками міліції за підозрою у скоєнні навмисного вбивства літньої людини. Наразі за даним фактом порушено кримінальну справу. До речі, Віталій і раніше мав проблеми із законом, за його плечима вже було дві судимості за скоєння крадіжок. Тепер молодому чоловікові напевне доведеться таки затриматися у місцях позбавлення волі на довше.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі