Україна

Коаліція просить у світу захисту від танків

2 May 2007, 07:50

Лідери фракцій правлячої коаліції закликають міжнародну спільноту негайно втрутитися в ситуацію в Україні.

Про це йдеться у зверненні Віктора Януковича, Олександра Мороза та Петра Симоненка до народу України, до ПАРЄ, Європейського Союзу, всіх міжнародних організацій та послів, акредитованих в Україні з приводу звільнення президентом судді Конституційного суду Сюзанни Станік.

"Черговий незаконний указ президента України про звільнення вже другого судді Конституційного Суду змушує нас констатувати, що Віктор Ющенко своїми антиконституційними діями штовхає Україну на шлях анархії та хаосу" – йдеться у зверненні, розміщеному на сайті Януковича.

На переконання коаліції, "видаючи щодня все нові та нові незаконні укази, президент намагається паралізувати роботу Конституційного Суду", а також "паралізувати роботу і інших правових інституцій, заблокувати діяльність інших гілок влади, фактично одноосібно узурпувавши всю владу у своїх руках".

"Президент Ющенко цинічно демонструє зневагу до законів, до Конституції України, чим перекреслює усі демократичні надбання, які досягла наша країна за роки незалежності", - стверджують представники коаліції.

Вони висловлюють переконання, що "президент реалізує антиконстуційний заколот". "Наступним кроком президента може бути указ, яким він дасть розпорядження вивести на вулиці танки", - йдеться у зверненні.

"Дії президента України сьогодні стають небезпечними для держави та народу. Україні загрожує правовий безлад та громадянська війна", - стверджує коаліція.

Вона закликає міжнародну спільноту негайно втрутитися у ситуацію в країні, надіслати до України своїх представників, які виконали б посередницьку роль.

"Ми звертаємося до Ради Європи із закликом підтримати нас у намаганні проти повернення України назад до авторитаризму. Ми закликаємо світ нагадати президентові Ющенку про демократичні принципи, про верховенство права, про те, що Україна повинна залишатися регіоном спокою і стабільності у центрі Європи", - йдеться у зверненні.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі