Події

Как в Житомирской области обманывают водителей на автозаправках

9 September 2008, 17:55

20 фактів порушень правил роздрібної торгівлі нафтопродуктами виявили впродовж поточного року фахівці обласного Управління у справах захисту прав споживачів на автозаправних станціях Житомирщини, - повідомила Житомир.info радіостанція «Житомирська хвиля»

 

Як  розповіла заступник начальника Управління Вікторія Краснопір, було перевірено 19 АЗС області. Серед основних порушень, які виявлялися,  - перевищення допустимої похибки в бік недоливу на колонках, відсутність зразкових мірників для пального та інші. За результатами перевірок 10 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності з накладанням штрафів в сумі одна тисяча 300 гривень, а до суб’єктів господарювання застосовані адміністративно-господарські санкції на суму 61 тисяча гривень. Втім перевірки з боку спеціалістів Управління ускладнює новий Закон України “Про основні засади державного нагляду в сфері господарювання», зазначає Вікторія Краснопір. 

 - По-перше, за Законом ми за 10 днів повідомляємо про проведення перевірок. Крім того, спрощена система оподаткування дозволяє суб’єктам малого підприємництва не вести прибуткову документацію. Через це не можливо встановити шляхи надходження товарів у продаж, кількість отриманої для реалізації продукції, у її власників немає інформації про сертифікацію товарів.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі