Події

В Бердичеве начали отлавливать бездомных животных. ФОТО

16 September 2008, 15:58

Це рішення, яке у зв’язку із виявленням у місті випадку сказу, прийняли на позачерговому засіданні виконавчого комітету, підтримали члени новоствореної міської державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. Мета її діяльності — оперативний контроль, керівництво і координація діяльності органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій та фізичних осіб щодо запобігання спалахам особливо небезпечних хвороб, а також масовим отруєнням тварин та їх ліквідації. Відловлюванням займатимуться представники спеціалізованої комунальної служби із Житомира, з якими вже укладено відповідну угоду.

 

У своєму розпорядженні комунальники мають спеціальні машину та шприцемет. Упіймати одного безпритульного собаку чи кота коштуватиме 90 грн., в день планують відловлювати 20 таких тварин. Відвозитимуть чотириногих до Житомира або ж до центру “Айболит”, де утримуватимуть у вольєрах. Кошти на цю процедуру у міському бюджеті закладені, запевнив заступник міського голови Володимир Пономарчук. Членам товариства мисливців та рибалок рекомендовано зайнятися відстрілом безпритульних тварин та лисиць. Відстрілювати мають право лише за межами населеного пункту. До вівторка кардинально вирішити питання із бродячими собаками мають керівники міських ринків, де мешкають чотириногі. Дані також необхідні розпорядження усім відповідним органам, у тому числі, міліції. Фахівці з ветеринарії нагадують: безпритульною вважається та тварина, яка знаходиться поза межами своєї домівки та поза контролем господаря. На район Загребелля, де розташований провулок Мічуріна, у якому виявлено осередок сказу, віднині розповсюджується режим карантинного обмеження.

Дору Наімов нач. районної державної лікарні ветеринарної медицини: “Введення карантинних обмежень призначене для того, щоб інфекція далі не розповсюджувалася. Тривалість обмежень — 2 місяця у випадку, якщо більше не буде спалахів захворювання. Обмеження — це повний комплекс ветеринарно-санітарних заходів. До нашої компетенції входить вакцинація тварин і відловлювання безпритульних тварин.”

Володимир Пономарчук заступник Бердичівського міського голови: “Проблема дуже серйозна, вона вимагає залучення додаткових коштів, тому що знешкодженням безпритульних тварин займатиметься спеціалізоване підприємство із Житомира, із яким у нас є домовленість. Вестиметься відповідна роз’яснювальна робота містом. Ця робота потребує не одного дня, вона має здійснюватися протягом року, не менше. Особливо нагальною ця проблема є в осінньо-зимовий період.”

Автор: Олександр Єжель

http://www.trkvik.tv/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі