Події

В Житомире задержан 10-классник по подозрению в убийстве своего одноклассника, учителей вызывают на допрос

20 September 2008, 12:37
Значного суспільного резонансу набула подія, що трапилась 11 вересня на подвір'ї житомирської загальноосвітньої школи № 18: раптово помер учень 10 класу.

      За свідченнями адміністрації навчального закладу, він та його однокласник заради забавки вибралися на дерево. В результаті необережності обоє зірвалися з нього. Проте одному з них більше пощастило: він отримав синці та подряпини, іншого ж врятувати не вдалося. Саме так розповідали вчителі школи та дехто зі свідків правоохоронцям, які прибули на місце події.

      Наступного дня мати загиблого повідомила, що  її сина було жорстоко побито, внаслідок чого він помер. Проте вчителі наполегливо переконували у правдивості версії про невдале падіння юнаки з дерева.

      Звичайно, ця подія не  могла  не привернути увагу представників  засобів масової інформації. Дехто навіть провів своєрідне журналістське розслідування, в якому учні – свідки відкрито заявляли про побиття  їх однокласника.

      Працівники міліції ретельно перевіряли кожне зі свідчень. За висновками судмедекспертів, смерть потерпілого настала внаслідок закритої черепно-мозкової травми з крововиливом під м'які тканини головного мозку. Врешті-решт, враховуючи всі зібрані матеріали, 17 вересня прокуратурою було порушено кримінальні справу за фактом умисного нанесення тілесних ушкоджень десятикласнику. А 18 вересня кримінальну справу було прийнято до провадження слідчим управлінням УМВС України в Житомирській області.

      За словами заступника начальника слідчого управління УМВС Олени Консевич, для повного та об'єктивного  розслідування кримінальної справи вже створено спеціальну слідчо-оперативну групу. Щоб встановити кінцеву істину, на  допити запрошуються як вчителі, що намагалися увести в оману правоохоронців, так і окремі учні 18-ї школи. Наразі за підозрою у скоєнні  злочину затримано однокласника загиблого хлопця.

      Розслідування  даної справи триває, - повідомляє прес-служба УМВС України у Житомирськії області. 

 

Житомир.info


 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі