Події

В Житомирской области предприниматель получил статью, за то, что морил лошадей голодом

23 September 2008, 11:11

Підприємця, який не забезпечив належних умов для утримання  коней, Черняхівський районний суд визнав винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 ст. 299 Кримінального кодексу України.

Як повідомила прокурор Черняхівського району Марина Тарасюк, яка підтримувала державне обвинувачення у судовому засіданні, за знущання над тваринами, вчинене із застосуванням жорстоких методів, нещодавно горе-господареві суд виніс вирок,  примусивши його сплатити максимальну суму штрафу, передбачену частиною 1 ст. 299 Кримінального кодексу України.

Так невесело для легковажного підприємця закінчилися жорстоке поводження із тваринами, факт якого минулого року було встановлено Черняхівською районною прокуратурою, про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури області.

Нагадаємо, що недбалість господаря призвела до того, що коні не просто не доглядалася належним чином, а тривалий час голодували у конюшні без води та будь-яких кормів, перегризаючи від голоду дерев’яні огорожі стайні. Нещасні тварини у пошуках корму блукали по городах мешканців села. Для п’яти коней така жорстокість господаря закінчилася голодною смертю. Як було встановлено під час досудового слідства, вони загинули від дистрофії.

Варто додати, що порушення кримінальної справи на захист тварин – не таке вже й часте явище, адже не так просто довести наявність у діях особи ознак злочинного діяння, тим більше її вини у скоєнні злочину. Прокуратура Черняхівського району не лише вперше за часи незалежності України порушила таку кримінальну справу,  ай довела вину особи у вчиненні злочину проти тварин.

Як тут не пригадати славнозвісні слова Сент-Екзюпері про те, що людина має  відповідати за тих, кого приручила…

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі