Події

"Левак" на Житомирских рынках в моде: "левая" водка и "левые" диски

23 September 2008, 17:05

Працівники Богунського райвідділу міліції провели відпрацювання ринків та торгівельних закладів, результатом якого стало вилучення 98 пляшок горілки, які викликали сумніви у справжності. Слід зазначити, що якщо експерти підтвердять підозри правоохоронців, відносно власника лікеро-горілчаного відділу буде порушено кримінальну справу за ст.204 Кримінального кодексу «Незаконне виготовлення, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів», за що передбачено покарання від штрафу в сумі 8,5-17,8 тисяч гривень до обмеження волі на строк до 3 років з конфіскацією продукції.

Крім того, ще у трьох продавців було вилучено 136 DVD та 25 МР3дисків, які не було марковані контрольними марками встановленого зразку. За всіма фактами проводиться перевірка, про це Житомир.info повідомив працівник прес-служби Богунського РВ УМВС Украини в Житомирській області Наталія Чугунська.

Як повідомив начальник сектору держслужби боротьби з економічною злочинністю Леонід Орищенко, це не перший випадок реалізації в м. Житомирі таких дисків. З початку року було порушено три кримінальні справи за ст. 203-1 «Незаконний обіг дисків для лазерних систем зчитування, матриць, обладнання та сировини для їх виробництва» та ще стільки ж за ст. 176 Кримінального кодексу «Порушення авторського права і суміжних прав».

Так, 15 вересня було порушено кримінальну справу відносно 41-річної житомирянки, яка реалізовувала контрафактні аудіовізуальні твори, порушуючи вимоги законодавства України про авторське право. Встановлено, що її діями правовласникам завдано шкоди на суму більше 13 тисяч гривень. Зауважимо, що жінці загрожує покарання у вигляді штрафу в сумі 3,4-17 тисяч гривень або навіть позбавлення волі на строк до 2 років з конфіскацією творів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі