Україна

Мороз вимагає припинити переговори з Ющенком

11 May 2007, 10:10

Спікер Олександр Мороз виступає за припинення переговорів з президентом Віктором Ющенком.

Про це сказано у заяві Мороза, поширеній прес-службою Верховної ради у п’ятницю.

"Віктор Ющенко продемонстрував, що він і далі здійснює заготований план, а тому із самого початку лише імітував пошук компромісу. Він не виконав і не має наміру виконувати дані обіцянки, в односторонньому порядку послідовно ухвалюючи рішення, які сприяють нагнітанню політичного протистояння", - зазначив він.

"Тому вважаю доцільним призупинити всі формальні й неформальні переговори з президентом до тих пір, поки не буде відновлено статус-кво Конституційного Суду, поки Ющенко та його команда не припинять ганебну практику тиску на суддів Конституційного Суду, поки президент не відмінить всі свої незаконні укази у відношенні представників судової влади", - заявив Мороз.

Коментуючи звільнення Ющенком ще одного судді Конституційного Суду Володимира Іваненка, Мороз зазначив, що воно є незаконним і цього разу президент "навіть не вважав за потрібне знайти хоч якесь правове обґрунтування для свого рішення".

"Кількість антиконституційних указів президента по відношенню до представників судової влади говорить про твердий намір ліквідувати судову владу в Україні – щоб "не заважала" творити беззаконня", - стверджує Мороз.

Він також вважає, що прем`єр Віктор Янукович "зробив кроки для досягнення компромісу з президентом, іноді навіть жертвуючи інтересами політичних сил, що входять у парламентську більшість".

"Проте цей крок назустріч натрапив на черговий незаконний указ президента – всупереч усім домовленостям", - сказав Мороз, додавши, що "слова президента про компроміс – блеф".

"При продовженні політики, яка спостерігається в діях президента, правове беззаконня буде продовжуватися і в кінцевому результаті призведе до втрати державності України", - наголосив він.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі