Події

В Житомирской области милиционеры нашли нарколабораторию в лесу. ФОТО

29 September 2008, 17:56
 

Активізація боротьби з розповсюдженням немедичного вживання наркотичних засобів змушує наркоділків вдаватись до пошуків нових форм та методів роботи. Працівниками міліції Житомирщини постійно проводяться комплексні заходи, направленні на виявлення осередків поширення наркотиків як природного, так і синтетичного походження. Однак, з подібним оригінальним підходом до облаштування нарколабораторії працівники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС зустрілись впершее.

 

 

 

 

 

 Як розповів оперуповноважений Житомирського райвідділу міліції Валентин Куликівський, до них надійшла інформація про те, що неподалік обласного центру, поблизу одного із сіл, облаштовано намет. Можливо, нічого у цьому підозрілого чи дивного й не було б: пастухи змайстрували, аби сховатись від негоди – довкола ж лише поля та хащі.  Однак, подивитись на нього все ж варто.

 Оглянувши чималі польові простори, давно закинуті своїми господарями та густо вкриті чагарниками, оперативники таки знайшли незвичайний сховок. Добре втрамбована земля довкола, надійно та міцно зроблений з березового гілля та накритий зверху плащ-палатками намет, газовий балон та плитка – все вказувало на те, що хтось тут облаштувався давно та надовго. А на додаток ще й своєрідне звернення до того, хто випадково натрапить на його добро (мовою оригіналу): «Мущини и Дами Большая Прозьба  Пользуйтесь но не варуйте…»

 Не дочекатись господарів помешкання міліціонери просто не могли, особливо враховуючи те, що наявність специфічного набору пристосувань, посуду та певних інгредієнтів, наприклад, соди, оцету, свідчили, що готують тут зовсім не польову кашу.

 Оперативники ще здалеку в темряві помітили автомобіль, який, маневруючи полем, наближавсь до намету. Двоє хлопців з пакунками швидко вийшли з машини. Впевнено розпочали «господарювати», як згодом з’ясувалось, готували вони екстракційний опій. На гостей з міліції молодики не очікували, тому їх поява стала такою ж несподіваною, як і неприємною. Тим більше, що підстави уникати зустрічей з правоохоронцями у них були вагомі,- , - про це Житомир.infoповідомила прес-служба УМВД В Житомирській області

 

 26-річний житомирянин та 32-річний житель району уже притягувались до кримінальної відповідальності – обоє умовно засуджені, мають сім’ї та дітей. Однак, ні перша, ні друга обставина не зупинили хлопців. Як вони пояснюють, готували опій для себе, а подалі від усіх, щоб не дізнались рідні.

 Проте попередньо встановлено, що об’єми готової продукції, хоча й не мали масштабних розмахів, та все ж були завеликими для особистого вживання. Під час затримання оперативниками вилучено 3 кг макової соломки, 5 л екстракційного опію та 1 л прекурсору, а також інші необхідні для виготовлення наркотичних засобів компоненти, пристосування та обладнання.

   Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), якою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна. Отож введення молодиками в оперативну практику нового поняття нарконамету може бути належно оцінено судом.

  Загалом же, як повідомив начальник відділу боротьби з незаконним обігом УМВС Сергій Дзюбенко, правоохоронцями Житомирщини з початку року припинено діяльність двох нарколабораторій, з незаконного обігу вилучено понад 400 кг наркотиків та сировини, у тому числі близько 200 кг макової соломки, 215 кг маріхуани та конопель, 3 кг екстракційного опію та майже 2 кг синтетичних та психотропних наркотичних речовин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі