Події

В Житомирской области украдены картины эпохи советского реализма из детской поликлиники. ФОТО

2 October 2008, 09:26

Крадіжку було скоєно у Бердичеві вночі, злодії проникли до приміщення вибивши двері чорного входу. Ані охорони, ані сигналізації у медичному закладі немає, тож проникнути всередину можна було не докладаючи надмірних зусиль, - пише ВІК

Крадіїв не зацікавив комп'ютер, який персонал вважав своєю найбільшою цінністю, невідомі вийняли з рам картини, що висіли у кабінеті та коридорі. Це були оригінали різних художників, написані олією.

Тетяна Щербакова, завідуюча дитячою поліклінікою: “Картини в поліклініку потрапили 19 років тому. Всі ці роки вони радували дітей. На одній картині був пейзаж, на інших — герої дитячих казок. Цінність тоді була невідома.

 

 Років 2 тому з'явився чоловік, представився, що з Києва. Попросив продати картини для приватної колекції і пропонував 12-15 тисяч грн”.

Скільки насправді коштують картини, поки не з'ясували. Місцевим митцям прізвища авторів полотен невідомі. Перевірку проводить міліція.

Анатолій Запорожан, художник: “Ці роботи представляли собою цінність. Очевидно їх взяли ті, хто знав, що вони там є. Не виключено, що їх ще раніше залишили, аби викрасти. З роками картини, що нічого не варті, стають цінними”.

Автор Юлія Крук

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі