Події

Милиция в Житомире зафиксировала факты нелегальной миграции и изготовления порнопродукции

3 October 2008, 10:32

З 20 по 29 вересня на території Житомирщини працівниками відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС України в Житомирській області  було активізовано оперативно-розшукові заходи щодо виявлення і перекриття каналів вивезення за кордон громадян України для їх подальшої сексуальної експлуатації, використання на примусових роботах, а також встановлення і викриття комерційних фірм, злочинних угрупувань та окремих осіб, причетних до торгівлі людьми.

У рамках проведення цих заходів правоохоронці документували факти нелегальної міграції, виготовлення продукції порнографічного характеру та протиправного заволодіння грошовими коштами громадян під виглядом їх працевлаштування за кордон, відпрацьовували суб’єкти господарювання з посередництва в працевлаштуванні, а також суб’єкти, що займаються туристичним бізнесом, шлюбні та модельні агенції.

За словами в.о. начальника ВБЗПТЛ УМВС України в області Михайла Сороки, за результатами перевірок до Міністерства культури та туризму для вирішення питання щодо анулювання ліцензії суб’єктів туристичної діяльності вже надіслано 5 матеріалів, а до Міністерства праці та соціальної політики України - 2 матеріали.

Окрім того, правоохоронці ретельно перевіряли зміст оголошень, що друкуються у місцевих засобах масової інформації. За результатами цих перевірок  виявлено 3 випадки надання посередницьких послуг з працевлаштування за кордоном без відповідного дозволу-ліцензії. Зокрема, працівники міліції виявили декількох громадян, які розповсюджували на території Житомирського району та безпосередньо в обласному центрі рекламні буклети та надавали інформаційно-консультативні послуги щодо працевлаштування в Республіці Чехія. Вказаних осіб було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.164 (Порушення порядку заняття підприємницькою або господарською діяльністю) КУпАП  та згідно рішень судів на порушників накладено штрафи.

Про це Житомир.info  повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області

Під час проведення відпрацювання правоохоронці встановили особу підозрюваного у скоєнні злочинів, поєднаних з трудовою експлуатацією та додатково задокументували факт злочинної діяльності, пов’язаної із торгівлею людьми. Так, встановлено, що влітку 2007-го року 26-річний громадянин завербував та переправив до Російської Федерації для подальшої трудової експлуатації, пов’язаної з виконанням сільськогосподарських робіт, п’ятеро  жителів одного із сіл Попільнянського району. Наразі перевіряється причетність даного громадянина до вчинення незаконних угод, пов’язаних з подальшою трудовою експлуатацією відносно мешканців Сумської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі