Події

Житомирская таможня предупреждает: тише едешь - вовремя не успеешь

3 October 2008, 17:49

Щодоби до Житомирської митниці прибувають десятки автомобілів. Кожен з них має чітко встановлені строки доставки до митниці призначення товарів, транспортних засобів, документів які перебувають під митним контролем. Максимальні строки доставки товарів у митниці призначення встановлюються з урахуванням однієї доби для митного оформлення та залежать від технічних можливостей автомобіля, відстані між митницями відправлення і прибуття, про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської митниці

Останнім часом працівниками Житомирської митниці відмічається тенденція зростання випадків порушення строків прибуття. У кожному такому випадку особа відповідальна за доставку товару давала попереднє письмове зобов’язання щодо строків і була попереджена про відповідальність у разі їх порушення, як вимагає законодавство. При цьому, винятком щодо строків може бути лише аварія чи дія непереборної сили при здійсненні перевезення. При таких обставинах перевізник зобов’язаний терміново повідомити найближчий митний орган. Якщо терміни доставки не дотримано, без поважних визначених законодавчо підстав, інспектором митниці складається протокол про порушення митних правил.

Так, за останні місяці зафіксовано інспекторами Житомирської митниці 5 таких випадків та складено відповідні протоколи. По кожному з зазначених випадків ведеться митне розслідування.

Житомирська митниця звертаючись до уповноважених на перевезення осіб, просить прийняти до уваги дану інформацію при плануванні перевезень, з метою не допущення порушень законодавчо визначеного порядку здійснення перевезень. Вимоги є обов’язковими до виконання, а перевищення терміну доставки тягне за собою накладення адміністративного стягнення.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі