Економіка

У Житомирі за три місяці іноземними інвесторами вкладено 700 тисяч доларів

15 May 2007, 10:38

В Житомирі за три місяці іноземними інвесторами вкладено 700 тисяч доларів. Про це повідомив головний спеціаліст відділу залучення інвестицій Департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Віктор Деркач.
За його словами, загальний обсяг накопичених іноземних капіталовкладень станом на 1 квітня ц.р. в обласному центрі складає 51,2 мільйони доларів або ж 40,9% від всіх іноземних коштів області.
“Інвестиції надійшли з 31 країни. Найбільші вкладення належать нерезидентам Швейцарії, Італії, Німеччини, Нідерландів, на які припадає 85,4% обсягу інвестицій Житомира.” – сказав Віктор Деркач.
Він також додав, що суттєва частина інвестиційного капіталу зосереджена в промисловості – 34,2 млн. доларів (66,9% всіх капіталовкладень). Серед промислових підприємств найвагоміші обсяги іноземних коштів зосереджено на підприємствах хімічної промисловості – 10,9 мільйони доларів, металургійного виробництва та виробництва металевих виробів – 7,9 млн. доларів та легкої промисловості – 6,2 млн. доларів.
Інвестиційні надходження на одного Житомирянина складають 186,9 доларів США, це в 2 рази більше ніж на 1 мешканця в області. 
В інвестиційному співробітництві приймає участь 86 підприємств.
Джерело: прес-служба Житомирської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі