Суспільство

У ресторанах заробляють лише трохи більше, ніж на полі?

15 May 2007, 16:16

Найнижчу заробітну  плату на Житомирщині отримують працівники сфери культури та мистецтва, рибальства та рибництва,  а також, як не дивно, працівники готелів та ресторанів. Про це свідчить аналіз офіційних доходів працюючих, проведений  статистичною службою  області. Декларовані заробітки вказаних  категорій працівників не сягають  і двох третин середньообласного показника зарплати, який наразі становить 863 гривні. Звичайно, в аграрному секторі справи ще гірші.

В  інших видах економічної діяльності впродовж першого кварталу темпи приросту зарплати були в межах від 11 відсотків на підприємствах пошти та зв’язку і до сімдесяти шести відсотків  у сфері інформатизації.

Сухі цифри статистики  свідчать, що на початок квітня номінальна заробітна плата, нарахована на одного штатного працівника в області складала 904 гривні. Це  на 20 відсотків більше, ніж минулого року, і  до того ж перевищує встановлені парламентом соціальні стандарти : у  2,3 (і три десятих) рази мінімальну заробітну плату і на 72 відсотки - прожитковий мінімум на працездатну особу.

Джерело: інформаційна служба радіостанції „Житомирська хвиля”.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі