Події

Наркокурьеру из Житомирской области, который cбывал наркотики в Беларусь светит от 3 до 8 лет. ФОТО

9 October 2008, 09:31

На території Житомирщини завершилось проведення оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Канал», які мали на меті виявлення та перекриття каналів нелегального як витоку, так і надходження наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів на територію регіону. Географічною особливістю області є межування її північних районів з Республікою Білорусь. Тому під посиленою увагою правоохоронників перебували прикордонні території.

Створені робочі мобільні групи вивчали інформацію щодо можливого переміщення через державний кордон наркотичних засобів, перевіряли найбільш ймовірні об’їзні шляхи поза пунктами митно-прикордонного контролю, якими можуть скористатися злочинці.

У поле зору працівників міліції потрапили також і фірми, чия діяльність пов’язана з придбанням, реєстрацією та переадресуванням вантажів з, так званих, регіонів підвищеного ризику - Таджикистану, Узбекистану, Казахстану, Пакистану, Туреччини, Польщі, Угорщини, Молдови, Румунії, Росії та Афганістану. Окрім того, перевірялись і місця масової оптової торгівлі товарами, що надходять з-за кордону, об’єкти відпочинку водіїв міжнародних автомобільних перевезень та стоянок автомобілів дальнього сполучення.

Звичайно, ефективна діяльність у цьому напрямку можлива лише за умови налагодження тісної взаємодії з іншими правоохоронними структурами. Саме у ході спільно проведеної операції працівниками відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС, СБУ, Житомирської митниці та Житомирського прикордонного загону наприкінці вересня поблизу с. Далета Овруцького району було затримано 17-річного жителя с. Бігунь Овруцького району. Хлопець намагався незаконно перетнути державний кордон України з Республікою Білорусь. Водночас під час затримання у нього було виявлено 500 гр. марихуани та 5 кг макової соломки. За попередніми даними підозрюваний мав на меті дістатись с. Мехачі, Лельчицького району, Гомельської області, Республіки Білорусь для подальшої реалізації контрабандного товару.

Наразі за даним фактом порушено кримінальну справу за ст.305 (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) Кримінального Кодексу України, якою передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі від трьох до восьми років, про це Житомир.info повідомили в прес-службі УМВД України в Житомирській області.

Загалом працівниками міліції у ході проведення операції «Канал» виявлено 33 злочини у сфері незаконного обігу наркотиків, вилучено майже 10 кг наркотичних засобів та психотропних речовин, 33 особи притягнуті до кримінальної відповідальності.

Як повідомив заступник начальника ВБНОН УМВС Сергій Опанащук, також у ході операції виявлено 24 факти адміністративних правопорушень, пов’язаних з незаконними використанням наркотичних засобів та сильнодіючих речовин, вилучено 11 одиниць вогнепальної гладкоствольної зброї, до адміністративної відповідальності притягнено 24 особи.

 

 

 

 

Житомир.info

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі