Події

Сутенеры из Арабских Эмиратов зарабатывают на житомирянках по 160 тысяч ?

9 October 2008, 10:33

11 злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми, зафіксовано в цьому році на Житомирщині. Виявлено 25 потерпілих та викрито чотири канали вивезення людей за кордон,- про це Житомир.info повідомила

радіостанція «Житомирська хвиля»  В області лише сім фізичних та юридичних осіб мають ліцензії на  працевлаштування людей закордоном. А незаконно такою діяльністю займаються десятки осіб – зазначає Михайло Сорока,  виконуючих обов’язки начальника відділу боротьби зі злочинністю, пов’язаною з торгівлею людьми обласного управління МВС України.

 Він навів один із прикладів, коли один із жителів області шляхом обману, обіцяючи роботу офіціантки, завербував і відправив до Арабських Еміратів кілька молодих жінок. В подальшому останні були залучені до сексуальної експлуатації. За підрахунками однієї з жінок, вона заробила за кілька років понад 160 тисяч євро. Проте, за правилами такого бізнесу, майже всі гроші залишилися в сутенерів. Найбільше потенційних жертв сексуального рабства сподіваються отримати за кордоном роботу офіціантки, хатньої робітниці або танцівниці.

Проте за останні роки сексуальну експлуатацію витісняє трудова, - констатують правоохоронці. Торгівля людьми стала третім за прибутковістю після продажу зброї і наркотиків злочинним бізнесом у світі. За даними Інтерполу, на  живому товарі посередники щороку заробляють 19 мільярдів доларів. Україна, на жаль, стала однією з головних постачальниць живого товару.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі