Події

Сенсация! У житомирянки из комфорок газовой плиты потекла вода. ФОТО

10 October 2008, 12:57

Все почалося з того, що минулого тижня в будинку по вул. Котовського, 27 у Житомирі сталася надзвичайна подія. Мешканці однієї з квартир в обхід газових служб підключили котел, однак переплутали труби і газову під’єднали до води.

В результаті на першому поверсі з конфорок газових плит потекла вода, а мешканці 120 квартир будинку два дні обходилися без газу. Увесь цей час маленький мешканець однієї з квартир, 10-місячний Арсенчик, харчувався з електроплитки. «Добре, що вона у нас була, - говорить його мама Тетяна. – Варила каші-супчики для синочка і сусідку з малям кликала. Люди варили картоплю кип’ятильником, запарювали «Мівіну»», - пише газета «Новости по-житомирски»

 

 

 

 

Два дні 10-місячний Арсенчик харчувався з електроплитки

 

До прийому газу труби “Житомиргазу” повністю готові

 

Однак не факт дводенної відсутності газу обурив Тетяну. До редакції «Новостей…» вона звернулася з тим, щоб для себе і для інших читачів дізнатися, чому так важко додзвонитися до газової служби Житомира. «Два дні я намагалася отримати хоч якусь інформацію про те, коли будинок підключать до газу, - розповіла жінка. – Дзвонила і на 04, і на 34-34-25, і на приймальню «Житомиргазу». З телефону відсилають на телефон, ніхто нічого не знає. Просто зачароване коло якесь! Разом із доглядом за малям на дзвінки я потратила півтори доби. Терпець увірвався, коли я «просиділа на слухавці» 15 хвилин, після чого… її просто-напросто поклали».

На запитання, чому так важко додзвонитися до газової служби Житомира, нам відповів заступник голови правління ВАТ «Житомиргаз» з питань обліку і розподілу газу В’ячеслав Тарасов. У присутності нашого кореспондента він набрав номер «04». Відповіли майже миттєво. Відрекомендувавшись, заступник повторив прізвище диспетчера кореспонденту і завершив розмову словами: «Перевірка зв’язку». Він здивувався, навіщо вишукувати якісь інші номери, якщо кожен школяр знає: проблеми з газом – 04. Інформація про заборгованість, тарифи, показники – на 004. Ці телефони  вказані в рахунках, які кожен місяць отримують всі споживачі природного газу.

На запитання, чи готове ВАТ «Житомиргаз» до опалювального сезону 2008-2009 років, В’ячеслав Тарасов відповів однозначно: «Повністю готове. Але у нас є одна велика проблема – це запуск житомирських тепломереж». Виявляється, згідно з Державними санітарними правилами та будівельними нормами і правилами, опалення у Житомирі (принаймні, головних соціальних об’єктів) повинне було розпочатися ще з 17 вересня, коли чотири дні поспіль, з 14 по 17 вересня, середньодобова температура у місті становила нижче 8 градусів. Це дані Житомирського обласного центру з гідрометеорології. Для споживачів індивідуального сектору опалювальний сезон розпочався з 1 жовтня, згідно з розпорядженням Житомирської  облдержадміністрації від 15.10.04 р.

Про тих, хто заборгував за спожитий газ, В’ячеслав Тарасов говорить: вони є, але їх мало. В основному це - мешканці багатоквартирних будинків, для яких газ  - це найдешевша послуга. Щодня у Житомирі проходять відключення від газових мереж.

Найгострішою проблемою «Житомиргазу» залишається будівництво газопроводу, який би подавав газ у Житомир з газорозподільної станції у Глибочиці. Сьогодні наш обласний центр залишається єдиним в Україні, де газ постачається тільки з однієї ГРС. Найменша технічна неполадка – і 300-тисячне місто може залишитися без газу.

Анна Дмитрієва

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі