Суспільство

Наші в Косово: життя і служба

16 May 2007, 13:13

Про перші результати перебування житомирських вояків у складі миротворчого контингенту в Косово повідомляє прес – служба Міністерства оборони.

За місяць підлеглими командира 13-го окремого батальйону підполковника Євгена Чумаченка на Балканах  здійснено майже 170 патрулювань, виставлено понад 30 спостережних постів, оглянуто понад 900 автомобілів та надано допомогу більше  як двом тисячам   мешканців.

Спільно з миротворчими підрозділами багатонаціональної бригади  житомирські вояки  взяли участь в операції “Блакитний берет”. Окрім того, вони провели 9 спільних патрулювань з представниками місцевих органів правопорядку у важкодоступних гірських районах.

Разом з польськими та американськими колегами наші миротворці взяли участь у кількох гуманітарних акціях, зокрема, з надання благодійної допомоги шкільним навчальним закладам, упорядкування території у містах та селищах, а також надання медичної допомоги місцевому населенню. При цьому перевага надавалася населеним пунктам, які розташовані у найбільш віддалених гірських районах муніципалітету.

Нагадаємо, що місяць тому 197 житомирських десантників відправилися до Косово. Там у рамках планової ротації вони змінили вояків 30-ї бригади, що дислокується у Новоград – Волинському.

Джерело: інформаційна служба радіостанції „Житомирська хвиля”.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі