Події

У житомирянки из комфорок газовой плиты потекла вода. ФОТО

12 October 2008, 09:11

Все почалося з того, що минулого тижня в будинку по вул. Котовського, 27 у Житомирі сталася надзвичайна подія. Мешканці однієї з квартир в обхід газових служб підключили котел, однак переплутали труби і газову під’єднали до води.

В результаті на першому поверсі з конфорок газових плит потекла вода, а мешканці 120 квартир будинку два дні обходилися без газу. Увесь цей час маленький мешканець однієї з квартир, 10-місячний Арсенчик, харчувався з електроплитки. «Добре, що вона у нас була, - говорить його мама Тетяна. – Варила каші-супчики для синочка і сусідку з малям кликала. Люди варили картоплю кип’ятильником, запарювали «Мівіну»», - пише газета «Новости по-житомирски»

 

 

 

 

Два дні 10-місячний Арсенчик та сусідські діти харчувався тим, що мама змогла приготувати на електроплитці

 

До прийому газу труби “Житомиргазу” повністю готові

 

Однак не факт дводенної відсутності газу обурив Тетяну. До редакції «Новостей…» вона звернулася з тим, щоб для себе і для інших читачів дізнатися, чому так важко додзвонитися до газової служби Житомира. «Два дні я намагалася отримати хоч якусь інформацію про те, коли будинок підключать до газу, - розповіла жінка. – Дзвонила і на 04, і на 34-34-25, і на приймальню «Житомиргазу». З телефону відсилають на телефон, ніхто нічого не знає. Просто зачароване коло якесь! Разом із доглядом за малям на дзвінки я потратила півтори доби. Терпець увірвався, коли я «просиділа на слухавці» 15 хвилин, після чого… її просто-напросто поклали».

На запитання, чому так важко додзвонитися до газової служби Житомира, нам відповів заступник голови правління ВАТ «Житомиргаз» з питань обліку і розподілу газу В’ячеслав Тарасов. У присутності нашого кореспондента він набрав номер «04». Відповіли майже миттєво. Відрекомендувавшись, заступник повторив прізвище диспетчера кореспонденту і завершив розмову словами: «Перевірка зв’язку». Він здивувався, навіщо вишукувати якісь інші номери, якщо кожен школяр знає: проблеми з газом – 04. Інформація про заборгованість, тарифи, показники – на 004. Ці телефони  вказані в рахунках, які кожен місяць отримують всі споживачі природного газу.

На запитання, чи готове ВАТ «Житомиргаз» до опалювального сезону 2008-2009 років, В’ячеслав Тарасов відповів однозначно: «Повністю готове. Але у нас є одна велика проблема – це запуск житомирських тепломереж». Виявляється, згідно з Державними санітарними правилами та будівельними нормами і правилами, опалення у Житомирі (принаймні, головних соціальних об’єктів) повинне було розпочатися ще з 17 вересня, коли чотири дні поспіль, з 14 по 17 вересня, середньодобова температура у місті становила нижче 8 градусів. Це дані Житомирського обласного центру з гідрометеорології. Для споживачів індивідуального сектору опалювальний сезон розпочався з 1 жовтня, згідно з розпорядженням Житомирської  облдержадміністрації від 15.10.04 р.

Про тих, хто заборгував за спожитий газ, В’ячеслав Тарасов говорить: вони є, але їх мало. В основному це - мешканці багатоквартирних будинків, для яких газ  - це найдешевша послуга. Щодня у Житомирі проходять відключення від газових мереж.

Найгострішою проблемою «Житомиргазу» залишається будівництво газопроводу, який би подавав газ у Житомир з газорозподільної станції у Глибочиці. Сьогодні наш обласний центр залишається єдиним в Україні, де газ постачається тільки з однієї ГРС. Найменша технічна неполадка – і 300-тисячне місто може залишитися без газу.

Анна Дмитрієва

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі