Події

Житомирського ватажка банди на прізвисько «Лоза» судитимуть у Києві за бандитизм та розбій

14 October 2008, 18:26

Як повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України, п’ятеро учасників знешкодженої на Київщині банди незабаром постануть перед судом. До Апеляційного суду Києва направлено кримінальну справу, порушену Головним слідчим управлінням МВС України за матеріалами Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Київській області,  відносно бандитського угруповання з п’яти осіб.  

Під час досудового слідства встановлено: звинувачені за ст. 257 (бандитизм), ч. 4 ст. 187 (розбій) та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України вчинили тяжкі злочини, переважно розбійні напади на помешкання громадян, на території Київської та Житомирської областей. За два роки існування банди її учасники награбували коштів на суму понад 2 млн. 300 тисяч гривень. 

За даними оперативників УБОЗ Київської області, очолював злочинне угруповання уродженець Житомира, 1969 р.н., відомий у кримінальних колах на прізвисько «Лоза». З 1994 року він перебував у міждержавному розшуку, зокрема, за скоєння розбійних нападів. Інші учасники банди (найстарший – 1970 р.н., наймолодший – 1979 р.н.) раніше не були засуджені. Серед бандитів - уродженці Львова, Полтавської області  та двоє мешканців столиці.  

Наразі всі учасники небезпечного злочинного угруповання заарештовані і очікують на початок судового процесу за ґратами.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі