Події

Як у Житомирскій області півтисячі міліціонерів зброю та вибухівку шукали

17 October 2008, 12:05

Працівниками міліції на території Житомирської області постійно проводяться цільові оперативно-профілактичні операції, направлені на запобігання незаконному обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Наприкінці вересня правоохоронці провели чергові такі заходи, в яких взяли участь понад 500 міліціонерів.

За результатами перевірок власників мисливської зброї, а їх за час відпрацювання проведено понад 800, працівниками міліції виявлено 18 порушень правил зберігання зброї за місцем проживання. Окрім того, співробітниками органів внутрішніх справ області задокументовано 30 фактів незаконного зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки. До адміністративної відповідальності за порушення, пов’язані з придбанням, зберіганням та використанням озброєння притягнуто 25 осіб.

З незаконного обігу вилучено 3 одиниці вогнепальної зброї, у тому числі  саморобний пристрій, обріз мисливської рушниці, обріз нарізної гвинтівки та 3 одиниці холодної зброї та 166 набоїв різного калібру.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі ВЗГ УМВС України в Житомирській області

За час проведення оперативно-профілактичної операції порушено 8 кримінальних справ за ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Так, у м.Бердичеві за місцем проживання раніше судимого 54-річного місцевого мешканця працівниками міліції вилучено обріз дрібнокаліберної нарізної гвинтівки «ТОЗ–8» та 14 патронів калібру 7,62 мм.

В будинку 19-річного жителя с. Рясне Ємільчинського району оперативники карного розшуку виявили та вилучили саморобний гладкоствольний вогнепальний пристрій у вигляді пістолета калібру 7,5 мм.

А з квартири 85-річного житомирянина правоохоронці вилучили обріз гладкоствольної мисливської одноствольної рушниці "ІЖ-5" 20-го калібру.

Вилучене направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

Шановні громадяни! Нагадуємо Вам, що за носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу статтею 263 Кримінального Кодексу України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі