Економіка

Підприємці Житомирщини отримають кошти на сплату відсотків банкам

18 May 2007, 18:20

На часткове відшкодування відсоткових ставок за банківськими кредитами суб’єкти малого та середнього бізнесу Житомирщини отримають 1,6 млн. грн.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Кошти на ці цілі передбачено Державним комітетом із питань регуляторної політики та підприємництва України, який на засіданні колегії 17 травня затвердив Порядок використання в 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті для часткового відшкодування відсоткових ставок за банківськими кредитами, які надаються суб’єктам малого та середнього бізнесу України для реалізації інвестиційних проектів.

На такі цілі з державного бюджету нинішнього року передбачено 27 млн. грн.

Згідно з рішенням, яке прийняла колегія, підприємцям малого та середнього бізнесу Житомирської області на відшкодування відсоткових ставок за банківськими кредитами з цієї суми буде виділено 1,593 млн. грн.

За інформацією головного управління економіки Житомирської облдержадміністрації, кошти будуть розподілені через регіональний фонд підтримки підприємництва. Певні перфорації на відшкодування частини  відсоткових ставок за рахунок коштів державного бюджету матимуть підприємці малого та середнього бізнесу, які працюють у пріоритетних сферах економіки області – промисловості, сільському господарстві, створюють додаткові робочі місця.

Такий Порядок використання в 2007 році коштів із державного бюджету для часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, що надаються суб’єктам малого та середнього бізнесу для реалізації інвестиційних проектів було затверджено постановою Кабінету Міністрів України 20.04.2007 № 634. Відповідно до цього Порядку за рахунок бюджетних коштів відшкодовується сума зі сплачених відсотків за використаний кредит у розмірі не більше 12,75 % від одержаної суми. Ця компенсація сплачується лише у випадку, якщо кредит фізичною особою-підприємцем отриманий не більше ніж під 22 %, а середнім підприємцем – під 18 % річних, якщо розмір кредиту не перевищує 250 тис. для першої категорії та 2,5 млн. грн. для другої, за умови, якщо розмір власних коштів підприємця, залучених у проект, становить не менше 20 %.

Минулого року на відшкодуванням частини відсоткових ставок  з обласного бюджету було виділено 77 тис. грн., що дозволило підприємцям залучити на свій розвиток кредитів в сумі 604,5 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі