Економіка

У Житомирській облдержадміністрації пройшли переговори з ОБСЄ

21 May 2007, 15:25

17 травня в Житомирі відбулася зустріч керівництва Житомирської облдержадміністрації з представниками компаній-членів регіональної філії Європейської Бізнес Асоціації.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Під час зустрічі заступник голови облдержадміністрації Тетяна Кондратюк наголосила, що керівництво області розглядає іноземне інвестування в економіку Житомирщини як одну з найголовніших та найперспективніших передумов соціально-економічного розвитку й готова до активної співпраці з нинішніми та майбутніми інвесторами.

„Нам імпонує, що нині на Житомирщині здійснюють свою господарську діяльність, чимало міжнародних компаній, - зазначила Тетяна Кондратюк. - Сьогодні головне завдання органів влади – працювати над покращенням інвестиційного клімату для ділових партнерів”.

Цього ж дня в Києві голова Житомирської обласної державної адміністрації Юрій Павленко провів зустріч з представниками ОБСЄ та Українського центру сприяння іноземному інвестуванню, що працює при Міністерстві економіки України. Метою зустрічі стало залучення ОБСЄ до підготовка створення на Житомирщині регіонального Агентства з залучення інвестицій. Планується, що Агентство почне діяти з 1 вересня 2007 року.

Житомирська філія ЄБА була створена в лютому 2007 року, згідно відповідного інтересу компаній, що працюють в Житомирському регіоні. Філія надає послуги компаніям-членам ЄБА, розташованим в регіоні з метою покращення інвестиційного клімату в області.

В Житомирській області створено і діє понад 260 підприємств з іноземним капіталом. Відбулося значне збільшення капіталу нерезидентів, вкладеного у підприємства області, і на сьогоднішній день сукупний капітал складає майже 123 млн. дол. США. Житомирщина в інвестиційній діяльності співпрацює з партнерами із 41 країн світу. Обсяги експорту за І квартал цього року зросли на 40% у порівнянні з тим же періодом попереднього року.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі