Події

Житомирянин купив мобільний телефон, з якого через декілька днів потекла вода

23 October 2008, 17:37

Чого лише не трапляється в нашому дивному світі! Як уже повідомляли «Новости по-житомирски», в місцевому будинку на першому поверсі з конфорок газових плит потекла вода. Бо ж мешканці однієї з квартир в обхід газових служб підключили котел, однак переплутали труби і газову під’єднали до води. А от ще одна, не менш дивна історія.

Житомирянин Олег помітив, що його новопридбаний мобільний частенько «зависає». Звернувся до магазину, де придбав телефон, з надією на швидкий ремонт. Там Олегові заявили: «Телефон потрібно везти у Київ». Той факт, що без «сотового» Олегу доведеться прожити більше двох тижнів, змусив чоловіка шукати підтримки в Житомирському обласному управлінні у справах захисту прав споживачів. «Мені що, новий телефон купувати на півмісяця? У мене робота, не для витребеньок купував», – обурювався житомирянин, - пише газета «Новости по-житомирски»

 

Подібні скарги надходять до управління практично щодня. Як виявилося, відремонтувати мобільний телефон у Житомирі не так-то й легко. У нас немає сервісних центрів з ремонту певних марок телефону, тому він здійснюється у Києві. Якщо протягом гарантійного терміну експлуатації у телефоні виявлені недоліки, споживач має право або на відповідне зменшення купівельної ціни, або на безкоштовний ремонт, зазначають в управлінні. Він має тривати до 14 днів. Довше - за згодою споживача. Жити без телефону більше 2-х тижнів Олег не погодився і запропонував повернути йому кошти за неякісний телефон, принагідно повідомивши, що підключив до справи захисників споживацьких прав. Затим отримав висновок… про наявність у телефоні «слідів вологи та затікання». Акт експертизи підтвердив: у телефоні є залишки конденсату, що потрапив усередину телефону до моменту його передачі у сервісний центр. Підприємець-продавець намагався довести, що у наявності вологи винен саме власник телефону (наприклад, за кришку апарату проник його піт). Однак через 3 місяці Олег таки домігся повернення коштів за неякісний товар. А фахівці управління з’ясували: телефон місяць провалявся на полиці магазину у відкритому вигляді. Звідси – поради. Телефон має бути оглянутий у присутності споживача. Недоліки чітко і ясно описані, апарат - поміщений у коробку і опломбований, аби потім ніхто не домалював йому «води». У квитанції має бути чітко вказана дата повернення телефону з ремонту. За кожен день понад 14 днів ремонту споживач має право на виплату «неустойки» в розмірі 1% від вартості товару.

Слідкуйте за виконанням цих простих правил, щоб афери на фоні мобільного сервісу не ставали у Житомирі нездоровою тенденцією, нагадують працівники управління із захисту прав споживачів.

Анна Дмитрієва

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі