Місто

У Житомирі хочуть реформувати аптеки

22 May 2007, 14:18

На комунальні аптеки Житомира очікує реорганізація. 15-ть аптечних установ будуть включені до єдиного новоствореного комунального підприємства “Фармація”.

Про це повідомив на прес-конференції заступник Житомирського міського голови Олег Старинець. Він заспокоїв працівників цих комунальних підприємств, що чутки про ліквідацію аптек – неправдиві, а зміни будуть стосуватися лише перегляду деяких посадових обов’язків.

Механізм процесу створення комунального підприємства “Фармація” вже розроблений, залишається отримати на це згоду депутатів під час сесії міської ради 30-го травня.

За словами Олега Старинця, причини, що спонукали владу піти на реорганізацію - це намагання призупинити процес збитковості комунальних аптек, знизити ціну на ліки на 15-20 відсотків шляхом  усунення посередників при доставці препаратів до аптек, в більш повному обсязі забезпечити медикаментами пільгові категорії населення. На необхідності зберегти комунальні аптеки наголосив й начальник управління охорони здоров’я міської ради Микола Суслик, адже лише в цій мережі розповсюджуються сильнодіючі препарати, а також створюється і зберігається оперативний запас ліків на випадок надзвичайної ситуації.

Джерело: нформаційна служба радіостанції „Житомирська хвиля”.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі