Суспільство

ДК “Газ України” вимагає від місцевої влади і ТКЕ Житомирської області припинити маніпуляції із коштами, отриманими за спожитий газ

22 May 2007, 16:24

ДК “Газ України” звертається до місцевої влади та керівників теплокомуненерго Житомирської області, що є крупними боржниками, припинити маніпуляції із коштами населення, отриманими за спожитий газ. Політика маніпуляцій призводить до того, що місцева влада і ТКЕ накопичують борги за газ і для вирішення проблеми боргів відключають населення від гарячого водопостачання.

Про це повідомляє прес-служба ДК “Газ України”.

Оперативний моніторинг ДК “Газ України” засвідчує, що жителі міст Житомирщини сумлінно сплачують надані послуги із постачання гарячої води – рівень сплати становить вище 90%.

Проте, у ланцюжку оплати за газ кошти, сплачені споживачами, не доходять вчасно і у повному обсязі до постачальника газу – ДК “Газ України”. Більше того, відключаючи жителів міст від гарячого водопостачання, теплокомуненерго, за мовчазної згоди керівників місцевої влади, продовжують збирати з населення гроші за фактично ненадані послуги аби використати ці кошти в рахунок погашення своєї заборгованості. Уникаючи відповідальності за допущені маніпуляції керівництво місцевої влади і ТКЕ позбавляють населення можливості користуватися комфортними умовами проживання (гаряче водопостачання).

Найбільші борги у регіоні мають наступні підприємства: “Житомиртеплокомуненерго” (борг з початку року – 12,7 млн. грн., рівень розрахунків – 72%), КП “Теплозабезпечення” (2,9 млн., 51%), КП “Бердичівтеплокомуненерго” (2,2 млн. грн., 65%).

Компанія наголошує, що обмеження населення від гарячого водопостачання відбувається з вини місцевих органів влади та керівників ТКЕ, які таким чином покривають власну нездатність здійснювати ефективне управління підприємствами теплокомуненерго. Населення міст Житомирської області (міський голова Житомира – Шелудченко В.Т., голова Житомирської ОДА – Павленко Ю.О.), які опинилися без гарячої води, може “подякувати” за це своїм керівникам місцевих органів влади і підприємств теплокомуненерго, - зазначає прес-служба ДК “Газ України”.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі