Події

Житомирськими правоохоронцями з незаконного обігу вилучено понад 400 кг наркотичних засобів. ФОТОрепортаж

30 October 2008, 17:48

На Житомирщині працівники відділу щоденно забезпечують ефективну протидію поширенню цього небезпечного суспільного явища. Як повідомив начальник ВБНОН УМВС Сергій Дзюбенко (фото 1), з початку року  на території області ліквідовано 6 міжнародних каналів надходження наркозасобів у регіон, виявлено 330 фактів збуту наркотичних засобів і психотропних речовин, припинено діяльність 184 груп наркозбутчиків та 2 злочинних організованих угрупувань наркоділків, знешкоджено 34 наркопритони та 2 підпільні нарколабораторії.

 Задокументовано 4 факти використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотиків.

До кримінальної відповідальності за скоєння злочинів, пов’язаних зі збутом наркотиків, притягнуто близько 200 осіб.

За оперативними даними з початку року з незаконного обігу вилучено 407 кг наркотичних засобів, з яких 186 кг макової соломки, 216 кг марихуани,  3 кг опію, 1,8 кг  синтетичних психотропних речовин, понад 32,5 тисяч доз  наркотичних, сильнодіючих і отруйних лікарських препаратів, у тому числі 32 тисячі доз   трамадолу.

Пропонуємо нашим читачам добірку найбільш резонансних справ, викритих працівниками міліції Житомирщини та пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів.

 

Наркотичні засоби та сировину, психотропні речовини вилучають:

- в оселях та  домогосподарствах громадян:

 

 

21 березня у селищі Нові Білокоровичі Олевського району оперативники на території домогосподарства 30-річної місцевої жительки виявили  закопану у землю пластикову бочку, заповнену сухою подрібненою сумішшю рослинного походження. За попередніми даними, жінка скуповувала наркосировину та зберігала її, щоб у подальшому збути солідну партію наркотиків. За цінами чорного ринку 1 кг цього зілля коштує близько 6 тисяч гривень. У підприємливої жінки працівники міліції вилучили близько 18 кг наркосировини.

- на полях:

 

23 липня в с. Степанівці Ємільчинського району працівники міліції на присадибній ділянці пенсіонерки виявили понад 200 рослин снодійного маку. Того ж дня в с. Дідковичі Коростенського району на присадибній ділянці 55-річної пенсіонерки вилучили 120 рослин снодійного маку. У с. Лідівці Новоград-Волинського району на присадибній ділянці пенсіонера виявлено понад 1000 рослин снодійного маку та 250 рослин конопель, у ході огляду будинку господаря вилучено ще 35 кг сухих рослин конопель та 8 кг сухих коробочок снодійного маку. Небезпечне зілля зберігалося з метою збуту.

 

- в аптеках:

 

14 червня в обласному центрі встановлено, що завідуюча однією з аптек міста зберігала 190 ампул лікарського наркотичного препарату „Трамадол”, не маючи на це відповідного дозволу-ліцензії. В одній з аптек Червоноармійського району працівники міліції вилучили ще 120 ампул цього ж наркотичного засобу. Аптекар зберігала та реалізовувала „Трамадол” без жодних відповідних дозволів.

 

Наркокурєрів правоохоронці затримують всюди:

-       на кордоні :

 

У ході спільно проведеної операції працівниками відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС, СБУ, Житомирської митниці та Житомирського прикордонного загону наприкінці вересня поблизу с. Далета Овруцького району було затримано 17-річного жителя с. Бігунь Овруцького району. Хлопець намагався незаконно перетнути державний кордон України з Республікою Білорусь. Водночас під час затримання у нього було виявлено  500 гр. марихуани та 5 кг макової соломки. За попередніми даними підозрюваний мав на меті дістатись с. Мехачі, Лельчицького району, Гомельської області, Республіки Білорусь для подальшої реалізації контрабандного товару.

-       на автодорогах :

 

25 червня на 236 км автошляху Київ-Чоп, поблизу м. Новограда-Волинського, було затримано автомобіль "Ауді А-4", за кермом якого перебував  24-річний житель м. Дубно Рівненської області.  У салоні та багажнику авто було виявлено та вилучено 700 гр синтетичної психотропної речовини "Амфетамін", 250 пігулок синтетичної психотропної речовини "Екстазі" та 500 гр марихуани. Окрім наркотичних засобів, правоохоронці виявили також спеціальні пристрої для вживання і зберігання психотропних речовин та електронні ваги.

За попередніми даними, молодик виконував кур’єрську доставку наркотичних засобів у Рівненську, Волинську, Київську та Житомирську області, він же був і реалізатором цього небезпечного товару, який у подальшому  розповсюджувався серед молоді у  розважальних закладах.

Вилучена партія наркотиків за цінами чорного ринку оцінюється у суму понад 150 тисяч гривень.

-       у містах:

 

4-7 лютого було затримано 5 членів злочинного об’єднання, серед яких двоє жителів Київської та троє – Житомирської областей. Чоловіки, старшому з яких 44 роки, а наймолодшому – 20, займалися розповсюдженням та збутом отруйних лікарських препаратів.

Під час затримання одного з учасників угрупування, у його будинку в м.Білій Церкві Київської області, було вилучено 18 тис. пігулок "Трамадолу",               500 пігулок "Нормасону" та 900 пігулок "Трайфеду" на загальну суму близько 128 тисяч гривень.

 

Припинили діяльність нарколабораторій, що діяли:

-       у міській квартирі :

4 жовтня в одній з квартир, що в обласному центрі, працівники міліції вилучили 450 гр синтетичного психотропного засобу амфетаміну, електронні терези, інше обладнання та пристосування для розфасовки  синтетичного наркотику у вигляді порошку у пакетики по 1, 2, 5 грамів, що призначались для подальшої реалізації у нічних клубах, розважальних комплексах, кафе. Один грам такого «задоволення» коштує за цінами чорного ринку понад 200 гривень.

Під час проведення оперативних заходів було вилученого готової продукції на суму понад 100 тисяч гривень.

-       у польових умовах :

 

У вересні працівники міліції неподалік обласного центру, поблизу одного із сіл, виявили польову нарколабораторію. Добре втрамбована земля довкола, надійно та міцно зроблений з березового гілля та накритий зверху плащ-палатками намет, газовий балон та плитка – все вказувало на те, що хтось тут облаштувався давно та надовго. Наявність специфічного набору пристосувань, посуду та певних інгредієнтів, наприклад, соди, оцету, свідчили, що готують тут зовсім не польову кашу. Оперативники затримали господарів незвичайного намету, які використовували його, як згодом зясувалось, для приготування екстракційного опію.

-       у гаражі:

У лютому в обласному центрі працівниками міліції у 32-річного житомирянина було вилучено шприц з 2 мл ацетильованого опію. Чоловік пояснив правоохоронцям, що придбав наркотичну речовину у 30-річного жителя с.Довжика Житомирського району за 75 гривень. Під час проведення подальших заходів останнього було затримано. А от за місцем його проживання міліціонери виявили нарколабораторію: чоловік виготовляв наркотики у власному гаражі. Під час огляду приміщення було вилучено наркотичну сировину, інгредієнти, а також обладнання для виготовлення наркотиків.

 

Це лише окремі, проілюстровані нами, сторінки повсякденної діяльності працівників відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків на території області.

Зі святом Вас, шановні! Нехай Ваша доля буде щедрою на любов, добро та удачу, у сімях панує злагода, затишок та благополуччя. Оперативного везіння!

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі