Україна

«Пора» настаивает на введении чрезвычайной ситуации

25 May 2007, 10:35

Гражданская партия «Пора» распространила открытое требование о введении чрезвычайной ситуации и воплощение в жизнь Антикризисного плана действий. Об этом «Фразе» сообщили в пресс-службе партии.
"У вимозі йдеться, що «сьогодні в Україні виникли надзвичайні обставини, передбачені ст. 106 п. 21 Конституції України», і тому «ПОРА» переконана, що у Президента України виникає не право, а обов’язок негайно і всіма засобами захистити Українську державність.
ГП «ПОРА» вимагає від Президента України: ініціювати і завершити до кінця доби 26 травня 2007 року домовленості з лідером Партії Регіонів України щодо дати проведення дострокових виборів і беззастережного виконання рішень РНБО АБО до кінця дня ввести НАДЗВИЧАЙНИЙ СТАН на території центральних районів міста Києва та розпочати здійснення АНТИКРИЗОВОГО ПЛАНУ ЗАХОДІВ:
1. Оголосити Указом Президента України, на підставі рішення РНБО, надзвичайний стан на території центральних районів м. Києва для забезпечення ефективної діяльності центральних органів держаної влади;
2. Провести негайний арешт міністра внутрішніх справ Василя Цушка та взяти під особистий контроль всі силові структури країни.
3. Припинити діяльність Кабінету міністрів України та проведення нелегітимних засідань ВРУ 5-го скликання.
4. На основі рішення РНБО, звільнити з посад та затримати всіх керівників силових структур і державних службовців що саботують рішення РНБО і Укази Президента України;
5. Забезпечити проведення дострокових виборів до Верховної Ради України на підставі і у строки визначені Указом Президента України;
6. Утворити на підставі Указу Президента України Конституційну Асамблею та оголосити про проведення всенародного референдуму для ухвалення нової редакції Конституції не пізніше кінця 2007 року;
7. Сформувати та оголосити Надзвичайний План Реформ, затвердити його на національному референдумі одночасно з новою редакцією Конституції України та негайно розпочати його реалізацію.
Для забезпечення цих завдань «ПОРА» вимагає проводити негайне затримання посадовців всіх рівнів, що саботують рішення РНБО та Президента України.
Під вимогою підписався Голова Політради ГП «ПОРА» Владислав Каськів, екс-радник Президента України", - говорится в сообщении.

«Фраза»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі