Події

Житомирская природоохранная прокуратура будет оспаривать в суде выделение земель под карьер в Житомирской области

13 November 2008, 12:29

Жителі с. Верхівня Ружинського району звернулися до прокуратури області зі скаргою на те, що вибухові роботи на Верхівнянському родовищі гранітів, який почав розроблятися товариством з обмеженою відповідальністю «Верхівнянський гранітний кар’єр» у вересні, загрожують їхнім будинкам та спорудам, призводять до руйнування.

 

  Як повідомив перший заступник прокурора області Анатолій Чумаченко, на звернення громадян прокуратурою області організовано перевірки щодо законності проведення гірничих робіт ТОВ «Верхівнянський гранітний кар’єр».

 

 З метою встановлення впливу вибухових робіт на будівлі, що знаходяться неподалік родовища, підприємство зобов’язали під контролем спеціалізованої організації та за участю спеціалістів Держпромгірнагляду провести  технічну експертизу сейсмічного впливу вибуху. Така експертиза, під час якої були присутні також спеціалісти відповідних контролюючих служб, проведена минулого понеділка, 10 листопада. За остаточними результатами експертизи буде визначено реальний вплив вибухових робіт, що проводяться  розробниками кар’єру,  на будівлі та споруди сельчан, про це Житомир.info повідомила Прес-служба прокуратури Житомирської  області

 

 

 Крім того, прокуратурою області встановлено низку порушень під час надання земель під розробку Верхівнянського родовища гранітів ТОВ «Верхівнянський гранітний кар’єр».

 

 У зв’язку з цим Житомирським природоохоронним прокурором заявлено до Господарського суду Житомирської області позов про визнання недійсних договорів оренди земель, укладених Ружинською районною держадміністрацією з ТОВ «Верхівнянський гранітний кар’єр». Остаточне рішення прийме суд, який відбудеться у перших числах грудня.

 

 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі