Події

В Житомирской области задержаны подростки, которые «достали» своих односельчан постоянными кражами. ФОТО

18 November 2008, 13:02

Найбільш розповсюдженими злочинами, що вчиняються підлітками на території Житомирщини, є крадіжки. Проте у правоохоронців викликає стурбованість і кількість пограбувань, яких упродовж року зареєстровано 54 факти. В основному діти «полюють» на чужі мобільні телефони або гроші.

Як повідомив заступник начальника Новоград-Волинського міськвідділу міліції Валерій Іскоростенський, близько 21 години 16 листопада до чергової частини надійшло повідомлення від 59-річної жительки райцентру. Стурбована жінка повідомила, що на одній з вулиць троє невідомих осіб висмикнули з її рук сумочку, коли вона поверталася додому. За словами жінки, за той короткий проміжок часу, який знадобився грабіжникам для скоєння злочину, вона намагалася пояснити останнім, що в сумці нічого немає, окрім ліків та спеціального інгалятора для астматиків (постраждала є інвалідом другої групи), проте зловмисники  накивали п’ятами з місця події. Жертва запам’ятала деякі прикмети одягу, який був на грабіжниках та розповіла міліціонерам, в якому напрямку вони зникли. Ця інформація в подальшому допомогла правоохоронцям відшукати підозрюваних, про це Житомир.infoповідомила прес-служба УМВС в Житомирській області

 

 

Потерпіла

 

 

На місце події одразу ж прибула слідчо-опретивна група міськвідділу міліції. Тим часом оперативний черговий через єдину систему оповіщення проінформував усі наряди міліції, що несли службу на вулицях міста, про скоєння злочину та орієнтовні прикмети зловмисників. Результати не забарилися. Вже за півгодини неподалік місця вчинення грабежу працівники патрульної служби запримітили трьох юнаків, прикмети одягу одного з них повністю співпадали з описом потерпілої. Підозрюваних було затримано та доставлено до Новоград-Волинського міськвідділу міліції. Ними виявилися жителі районного центру, одному з яких 15, двом іншим – по 16 років.

За словами одного із затриманих, він зустрівся із друзями, і всі разом вони вирушили на дискотеку. Попереду юнаків йшла літня жінка, тримаючи в руках сумочку. Ідея її відібрати виникла якось відразу. Відтак, один з хлопців кинувся до жінки, висмикнувши з її рук бажану здобич, інші відволікали увагу жертви. Коли сумочка остаточно була у їх володінні, юнаки, не зговорюючись, утекли. Навіть не зупиняючись, грабіжники почали перевіряти вміст викраденої сумки, і, не знайшовши там грошей, викинули вже непотрібну річ під найближчий паркан разом з ліками, інгалятором та ще деякими документами, що знаходилися в сумці.

Наразі за даним фактом триває перевірка, за результатами якої буде вирішуватися питання про порушення кримінальної справи.

На жаль, в Новограді-Волинському це не одиничні випадки вчинення грабежів неповнолітніми.  Нещодавно працівники патрульної служби міліції затримали трьох юнаків, на рахунку яких 8 епізодів пограбувань, скоєних у райцентрі впродовж жовтня!

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі