Події

У Житомирській області митники розслідують незаконний експорт граніту

20 November 2008, 07:56

Отакий собі експорт виробів з каменю здійснював підприємець з Житомирської області. У всьому світі Житомирський край славиться своїм багатством – природним та декоративним каменем. На житомирські граніти – попит у всьому світі.  Цим користуються деякі житомирські «великі комбінатори».

Великий французький класик Оноре де Бальзак писав, що «тайны крупных состояний, возникших неизвестно как, сокрыты в преступлении, но оно забыто, потому что чисто сделано».

Взявши на озброєння слова класика, підприємець N з червня 2007 року по вересень 2008 року вивіз з України товар, а саме «Деталі пам’ятників поліровані з габро», на суму майже 435 тис. грн, працював як говориться «чисто».

Але, працівники Житомирської митниці, у ході перевірки законності експорту, у 16 випадках виявили значні порушення законодавства.

Як повідомляє прес – центр Житомирської митниці, на даний час встановлено, що з метою переміщення через митний кордон України товару, митному органу, як підставу для його переміщення, були надані гемологічні висновки, одержані незаконним шляхом. Громадянин для отримання висновків надавав експертам – гемологам щоразу одну й ту ж накладну на закупівлю сировини. Товар – за кордоном, а накладна на нього – знову подається, як підстава для отримання висновку на новий товар. Отака «хитра схема».

Враховуючи той факт, що Державний гемологічний центр здійснює експертизу та контроль якості сировини й виробів із дорогоцінного та напівдорогоцінного каміння, оцінку їх вартості та видачу свідоцтв, а висновок Державного гемологічного центру вимагається митними органами як одна з підстав для митного оформлення експорту цих товарів, по даному факту, у відношенні громадянина N порушено справу про порушення митних правил. Нині триває митне розслідування.

Житомирські митники ще раз довели, що не завжди класики праві.

 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі