Події

Босниец, которого обвиняют в гибели 11 человек под Житомиром, в суде не признает свою вину. ФОТО

21 November 2008, 09:03

У Житомирському районному суді відбулося перше судове засідання у справі над боснійцем Машиком Зафером.

Його вважають винним в аварії, у якій загинули 11 людей, восьмеро з яких жителі Рівненщини. Нагадаємо, 23 травня Машик Зафер, керуючи фурою, врізався у маршрутне таксі “Рівне—Київ” поблизу села Вереси Житомирського району. Підсудний — єдиний, хто вижив у тій страшній аварії, — своєї вини не визнає. 

DIV style="font-weight:bold;"SPAN style="color:black"Відбувся суд над боснійцем, якого звинувачують  у загибелі 11 чоловік під Житомиром/div/SPAN
Суд мав розпочатись ще у вересні цього року, але через відсутність перекладача для обвинуваченого засідання перенесли на 13 листопада. 
За словами старшого прокурора відділу прокуратури Житомирської області Валентини Турської, боснієць обвинувачується в тому, що керуючи автопоїздом у складі вантажного автомобіля Skania з причепом, проявив неуважність на дорозі, виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з автобусом “Фольксваген”, що їхав у зустрічному напрямку. 

— Своїми діями він зчинив перешкоду, що загрожувало життю людей, — уточнює старший прокурор Житомирської області. — При зміні напрямку руху він не переконався, що це буде безпечно для інших учасників дорожнього руху. Виїхав на смугу зустрічного руху, перетнувши заборонну дорожню розмітку — суцільну лінію. Він вчинив злочин, передбачений частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили загибель кількох осіб, карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років — авт.).

У своїх поясненнях обвинувачений Машик Зафер, водійський стаж якого на міжнародних перевезеннях 25 років, зазначив, що водій “Фольксвагена” першим виїхав на його смугу, тому він звернув на зустрічну. Свою провину він не визнає. 

— Напередодні трагедії я і мої колеги зупинилися на заправці WOG неподалік, випили кави і перевірили машини, — пояснює Машик Зафер. — Домовились, що зупинимось на ночівлю у Рівному. Після заправки я поїхав першим, десь на 3–4 кілометри. І побачив, що на моїй стороні їде комбі червоного кольору. У Росії й Україні я часто таке бачив, що машини переходять на зустрічну смугу, коли планують зупинитися. Я включив фари і спробував повернути у ліву сторону. Коли між нами було десь 100 метрів, він почав різко переходити на свою смугу. Коли я це побачив — теж почав повертатися на свою смугу. Він нестабільно рухався. У той момент я подивився у дзеркало заднього виду — мій причеп повністю знаходився на своїй смузі. 

Це були перші пояснення обвинуваченого, але коли адвокат потерпілих Павло Луцюк запитав, на якій все ж таки відстані водій побачив “Фольксваген”, той сказав, що за 200 метрів. А почав він гальмувати, коли між машинами було десять метрів. Чому ж водій з таким водійським стажем не став гальмували одразу, залишається визначити при дослідженні усіх обставин на наступному засіданні, яке призначене на 4 грудня 2008 року.

http://www.ogo.ua/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі