Україна

Павел Жебривский: Сподіваюсь, Янукович "додушить" своїх людей

1 June 2007, 16:27

Народный депутат от Нашей Украины Павел Жебривский утверждает, что "комуністи є сьогодні п’ятою колоною в Україні, і виконують російський сценарій". Об этом он рассказал в блиц-интервью «Фразе».
Пане Жебрівський, депутати від опозиції написали заяви про вихід з своїх фракцій, тобто виконали необхідну умову для продовження голосування по законопроектах, необхідних для проведення дострокових виборів. Якщо ж коаліція й надалі буде затягувати процес розгляду потрібних документів, якими будуть дії, опозиції?

Є більше 150 заяв, парламент майже два місяці нелегітимний, і щоб там не робили коаліціонери, вибори відбудуться 30 вересня.
Але ж наразі існують не погоджені питання, без яких неможливо буде розпочати підготовку до дострокових виборів...
Я думаю, що Президент з Прем’єр-міністром під час своєї чергової зустрічі погодять всі питання, і вийдуть на спільне рішення.
Коли ж можна очікувати ухвалення всіх законопроектів для дострокових виборів?
Весь процес ухвалення блокують комуністи та соціалісти. Комуністи є сьогодні п’ятою колоною в Україні, і виконують російський сценарій, що чим гірше українцям, тим краще. Маю на увазі їхню позицію щодо „сотівських” законів. Вони, напевно, хочуть пропустити Росію вперед. Я взагалі вважаю, що комуністів, через їхню позицію, потрібно заборонити як ворожу для українського народу партію.
Проблема і в соціалістах, які розуміють, що на сьогоднішній день вони не проходять до парламенту, і тому їм вибори не потрібні. Розумієте, коли голова Верховної ради – соціаліст, а віце-спікер – комуніст, то блокада потрібних законопроектів є неминучою. Але я сподіваюсь, що пан Янукович „додушить” своїх людей, своїх нинішніх партнерів, для того, щоб вибори відбулися, і пакет був ухвалений.
Як просувається створення мегаблоку за участю „Нашої України”, „Народної самооборони” та „Правиці”?
На сьогоднішній день поки що не просувається. Є попередні розмови, попередні домовленості, але на сьогодні вони не легітимізовані. Також скажу, що партійне рішення з цього приводу не приймалося.
Якою буде коаліція в новому парламенті?
 „Наша Україна”, БЮТ і „Народна самооборона”.

Сергей Ковтун, для «Фразы»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі