Події

В Бердичеве работники ДАИ уже собрали 50 тыс. штрафов! ФОТОрепортаж

1 December 2008, 09:32

Озброївшись вимірювачем швидкості і відеокамерою працівники ДАІ патрулюють дороги Бердичівщини. Курси операторської майстерності інспекторам не проводили — тож вчаться на практиці. На відділення — 2 відеокамери і 1 фотоапарат. Техніки, необхідної для обробки відео та фотоматеріалів не дали ніякої. Запис чи знімок порушнику показують на місці і складають протокол. Якщо шофер відхрещується від скоєного - плівки підуть у суд.

Після введення в дію нових штрафів за недотримання правил дорожнього руху водії стали чемнішими — констатують в автоінспекції. В цьому мали переконатися і ми. За два дні спільного патрулювання протягом кількох годин нам не вдалося піймати жодного порушника. І за містом стояли, і на Червоній горі біля знаку обмеження швидкості, і у центрі — жодного заповненого протоколу.

Петро Бедричук, інспектор ДПС: “Важко виявити порушення. Водії стали уважнішими. Сьогодні зафіксовано 3 порушення, одне з них — ненадання переваги у русі пішоходу”.

Проте штрафів бояться не всі. Як ось цей нетверезий водій мотоцикла, що став головним героєм фільму інспекторів ДАІ.

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/4325.full.image.jpg

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/4326.full.image.jpg

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/4327.full.image.jpg

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/4328.full.image.jpg

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/4329.full.image.jpg

 

 

 

Водій мопеда: “Хто пив, я? Ви що? Ну, вживав”.

Тепер горе-водієві загрожує штраф від двох з половиною тисяч грн або позбавлення права керування транспортним засобом або громадські роботи. Якщо чоловік сяде за кермо напідпитку вдруге за рік - може втратити мотоцикл і свободу на 15 діб, пише ВІК.

Ярослав Онищук, старший державтоінспектор відділення ДАІ м. Бердичева: “Виявлено 122 порушення ПДР. З них 7 — керування у стані алкогольного сп'яніння, виявлено порушення швидкісного режиму, проїзд на заборонений сигнал світлофора, порушення правил стоянки. Накладено штрафі на близько 50 тисяч грн”.

Половина штрафу йде до бюджету місцевого, інша — до державного. При собі працівники ДАІ можуть мати не більше 100 гривень. Хабарництву і здирництву на дорогах готують бій — переконують керівники ДАІ. За дачу хабара інспектор має право викликати слідчо-оперативну групу.

Ярослав Онищук: “З наступної неділі працівники фотографуватимуть машини порушників правил стоянки, їхні номерні знаки. Потім виноситься постанова і направляється власнику транспортного засобу про сплату штрафу”.

Поки працівники ДАІ ловлять автомобілістів, центральними вулицями Бердичева ходять, як хочуть пішоходи. Перейшов вулицю у неналежному місці – 50 гривень штрафу. А якщо створив аварійну ситуацію на дорозі - вже 70. Цим порушникам новий закон неписаний.

Пішохід: “Ну майже по зебрі йшла. Штрафу не боюся. Грошей все одно у мене нема”

Водії обурені. Якщо штрафувати — то усіх. І 50 гривень — це не так вже дорого, порівняно із їхніми штрафами.

Автор Юлія Крук

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі