Україна

"Наша Україна" скаже Ющенку, що з таким законом вибори краще не проводити

2 June 2007, 07:42

"Наша Україна" закликатиме президента Віктора Ющенка не підписувати зміни до закону про вибори, ухвалені у п’ятницю ввечері у редакції коаліції.

"Ми проситимемо президента не підписувати цей закон. З таким законом вибори можна взагалі не проводити", - сказав "нашоукраїнець", -Роман Князевич

За його словами, норма ухваленого закону про поріг явки на виборах у 50% ставить їх під загрозу зриву.

"Якщо запроваджувати таку норму, то треба вводити і кримінальну відповідальність за заклики бойкотувати вибори", - сказав Князевич.

"Вибори – це добровільна справа. І однією з причин, чому Туреччину не приймають до Євросоюзу – це обов’язок до їхніх громадян брати участь у виборах", - додав він.

Він також розкритикував норму закону про спрощену процедуру голосування на дому.

"Ми це вже проходили в 2004 році. При голосуванні на дому неможливо забезпечити присутність спостерігачів", - сказав Князевич.

Також, за його словами, Державна прикордонна служба не готова до того, щоб за 3 дні до виборів подати списки громадян, які виїхали з України.

Як відомо, Партія регіонів пов’язала подальше голосування у Верховній Раді за решту законопроектів, необхідних для проведення дострокових виборів, з підписанням президентом ухвалених змін до закону про вибори.

www.pravda.com.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі