Економіка

Запущено дробарно-сортувальну дільницю ВАТ «Малинський каменедробильний завод»

4 June 2007, 12:17

31 травня голова Житомирської облдержадміністрації Юрій Павленко взяв участь у відкритті дробарно-сортувальної дільниці ВАТ «Малинський каменедробильний завод» (МКДЗ).

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Лінія випускатиме щебеневу продукцію для будівельної галузі. Це перше капітальне оновлення лінії, яка була введена в експлуатацію у 1971 р. Вартість основних засобів та робіт по модернізації лінії становить 16 млн. грн. власних коштів заводу.

Юрій Павленко зазначив, що приклад МКДЗ є позитивним для інших підприємств не лише області, а й України. «Нова лінія дозволяє знизити собівартість продукції, нарощувати прибутки та збільшувати заробітну плату. Окрім того, робота працівника цього заводу оцінюється найвище в області – в середньому 1750 грн.», - зазначив керівник області.

Модернізована виробнича лінія ВАТ «Малинський каменедробильний завод» складається з трьох етапів подрібнення гірничих матеріалів, як буде здійснюватися таким обладнанням:

- дробарка СМД-118 (виробництво Російської Федерації);

- дробарка НР-500 (виробництво Фінляндії);

- 2 дробарки СМД-2200 (виробництво Російської Федерації);

- грохот Т8-402 – 2 шт. (виробництво Фінляндії);

- грохот Т8-403 – 2 шт. (виробництво Фінляндії).

Крім того, придбано грохот „ОЕККІК” виробництва США, який дасть змогу переробляти відсів у ліквідну товарну продукцію – щебінь.

Виробнича потужність оновленої лінії становить 1 млн. куб. метрів готової продукції на рік, що вдвічі більше, ніж до оновлення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі