Місто

У Житомирі з’явиться “Кам’яний сад”

4 June 2007, 15:08

У Житомирі до Дня міста буде закладено “Кам’яний сад”. Про це під час засідання оргкомітету з підготовки до святкування чергової річниці міста повідомив ініціатор проекту відомий краєзнавець Георгій Мокрицький.
“Нашу ідею підтримала міський голова Віра Шелудченко, оскільки створення подібного ландшафтного комплексу має на меті кілька завдань. По-перше, це покращення зовнішнього естетичного вигляду міста, по-друге – вдосконалення історико-рекреаційного куточка Житомира (сад буде розташовано на Замковій горі). І, нарешті, це популяризація корисних копалин, що видобуваються в області” – сказав він. За словами Г.Мокрицького, всі роботи, пов’язані з благоустроєм Замкової гори, планується провести за рахунок спонсорських коштів.
Крім того, член оргкомітету повідомив, що у рамках підготовки і проведення Дня міста у Житомирі буде відкрито меморіальну дошку Олександрові Довженку, виданий фотопутівник по місту, а також розпочато роботу по приведенню до єдиних стандартів, з огляду на рекомендації фахівців від топоніміки, інформаційних написів на маршрутних таксі. Останнє міська влада рекомендує зробити  перевізникам за власний рахунок.
Джерело: прес-служба Житомирської міськради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі