Суспільство

Цирк в Житомирской области. Всё только начинается. Фото

12 December 2008, 18:10

Цього разу про її вихованців почули у Луганську та у литовському місті Шакей. Власне, у Луганську "жанрівців" знали і до цього: відзначали дипломами за призові місця минулого року. Нещодавно на арені тамтешнього державного цирку вдруге пройшов Міжнародний фестиваль дитячих та молодіжних колективів, шкіл та виконавців "Циркове майбутнє". Вихованці Петра та Ірини Герасименків привезли туди відомі бердичівлянам "Веселі бочечки" та "Бердичівський козачок". Виступ наших земляків, розповів Петро Герасименко, справив неабияке враження на членів журі, до складу якого увійшли відомі у всьому світі фахівці та майстри циркового мистецтва. Італія, Швейцарія, Бельгія, Росія, Латвія, Україна... Показати себе з кращого боку серед такого розмаїття учасників було непросто, говорять у "Жанрі", та це виявилося вартим для того, щоб почути про присудження їм Гран-прі,- пише "Вік"

 

Петро Герасименко, керівник зразкової циркової студії "Жанр" (ЗОШ № 5): "По большому счёту, фестиваль в Луганске — это своего рода детское «Монте-Карло». Наблюдая за тем бомондом, который собрался там, мы пришли к выводу, что из всех фестивалей, на которых мы были, это единственный, который собирает такое множество участников. В этом году в Луганске было представлено 85 цирковых номеров. И мы стали лучшими."

5 премій у різних номінаціях вибороли "жанрівці" у Литві, на міжнародному фестивалі "Вогні цирку". До міста Шакей студійці приїхали вперше, говорить Петро Герасименко, і вже такий успіх. За півроку вихованці "Жанру" встигли об’їздити 8 міжнародних форумів.

Петро Герасименко, керівник зразкової циркової студії "Жанр" (ЗОШ № 5): "Такая обширная география наших поездок далась нам нелегко: частые переезды плюс пропуски занятий в школах... Но у нас стала традицией совместная, в этом плане, работа с руководством 5-й школы. Они идут нам навстречу, организовывая дополнительные занятия для наших детей."

Спробувавши стрибати у два кільця, діти просять Петра Герасименка, ускладнити завдання. Сьогодні студійці готують нові номери. Деякі з них у Бердичеві вже бачили, деякі - ще ні. На відшліфування одного, кажуть, іде близько року. Дещо видозмінюють "Бердичівський козачок". Одній з його виконавиць, Юлії Вавровській, у Луганську запропонували вступити до місцевого коледжу культури та мистецтва. Виступ дівчини настільки сподобався журі, що її пообіцяли вчити безкоштовно.

Привітати "жанрівців" із черговими нагородами прийшов Бердичівський міський голова. Василь Мазур не приховував захвату від досягнень вихованців Петра та Ірини Герасименків. Такі маленькі, а вже стільки встигли зробити для свого міста. Справжня візитна картка Бердичева.

Василь Мазур, Бердичівський міський голова: "Я, було, подумав, що минулого року, вони вже здобули усі нагороди, які тільки можна... Приємно те, що, куди б вони не поїхали, додому приїжджають із найвищими нагородами. Це, звичайно, є результатом роботи тренера, який вкладає в цих дітей серце і душу. Петро Герасименко - фанат своєї справи... Саме такі люди, які працюють у різних галузях, багато роблять для слави Бердичева, і саме таких людей треба підтримувати."

Окрім міської влади, студії допомагають підприємство "Міст" та універмаг "Ювілейний". За їхньої підтримки, "Жанр" сподівається й надалі прославляти Бердичів у країні та за її межами. Зі слів Петра Герасименка, до них надходить чимало пропозицій виступити на тому чи іншому фестивалі. Результати, яких досягли тут за всі роки існування, спонукають обирати краще з кращого. Сьогодні, констатує керівник студії, вони можуть собі це дозволити.

Автор: Олександр Єжель

Камера: Юрій Гавриш

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі