Події

В Житомирской области опасно оставлять квартиру без присмотра. Даже на несколько часов

22 December 2008, 10:40
Фінансова криза, яка потягне за собою масові скорочення працівників та спровокує безробіття, може вплинути на загострення криміногенної ситуації не лише у нашому місті, а й в області загалом. Принаймні, такі прогнози вже сьогодні озвучують правоохоронні органи.
На прес-конференції, яка відбулась 8 грудня, начальник управління Державної служби охорони при УМВС України в Житомирській області полковник міліції Петро Базюк розповів, що за даними управління карного розшуку з початку року на території Житомирщини скоєно 1120 крадіжок майна.
З них більше 360 - з квартир домівок громадян. Він також повідомив, що 690 правопорушень уже розкрито працівниками міліції.
Найбільша кількість крадіжок скоюється в Житомирі та у містах Бердичеві, Коростені та Новограді-Волинському. Серед злочинців - як непрацюючі громадяни, так і неповнолітні особи.
Петро Базюк акцентував увагу на тому, що останнім часом скоюється більше грабежів, розбоїв і прогнозоване збільшення кількості безробітних та непрацюючих є додатковим чинником погіршення криміногенної ситуації в області.
Вабить злочинців і той факт, що в зв’язку з нестабільним курсом національної валюти багато громадян познімали свої кошти з банківських рахунків і можуть тримати їх в місцях, де ними матимуть змогу заволодіти зловмисники.
Полковник міліції Петро Базюк підкреслив, що в цій складній для країни і для всіх громадян ситуації Державна служба охорони пропонує всім бажаючим свою допомогу, направлену на захист їх квартир, будинків, пише газета "Новости по-житомирски".
Для цього буде використана найсучасніша техніка, що дає можливість охороняти помешкання не лише в місті, але й приватні будинки, дачі, котеджі, гаражі, які знаходяться за межами міста. І головне, що нині не є обов’язковим наявність телефонної лінії для прийняття оселі під охорону. І ціни охоронних послуг ДСО є доступними для всіх, навіть для пенсіонерів, для яких робиться знижка.
Слід відзначити: за поточний рік жодне помешкання, яке знаходиться під охороною, не було пограбоване. Крадії такі квартири обходять стороною.
Щоправда, був випадок пограбування в одному з приватних будинків, де встановлена кнопка тривожної сигналізації. Господиня вийшла з будинку надвір, щоб нагодувати прив’язаного собаку, і не взяла з собою радіобрелок. В цей час злочинці перелізли через паркан, зв’язали жінку, пограбували помешкання і зникли.
Через деякий час вона змогла рухатись, побігла в будинок і натиснула кнопку тривожної сигналізації. Через дві хвилини на місці була озброєна група, але бандити уже встигли втекти. Пограбування не трапилося б, якби жінка, виходячи на подвір’я, взяла з собою радіобрелок.
Володимир Башинський
Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі