Події

У Житомирскій області молодики займалися розбоєм заради легкої наживи

29 December 2008, 16:15

Наразі найпростіший спосіб заробити легких грошей, як, певне, вважають зловмисники, – заволодіти чужим мобільним телефоном, відібравши його у власника просто на вулиці. Звісно, стільниковий засіб зв’язку можна одразу ж «скинути з рук» на місцевому ринку, виручивши за крадену річ певну суму грошей. Жертви, яких обирають любителі легкої наживи, дуже часто привертають увагу останніх своєю безпечною поведінкою, розгубленістю або неврівноваженістю. Вирвати у них з рук сумку або відібрати мобільний телефон для потенційного грабіжника – елементарна справа. Якщо ж жертва починає чинити опір, досвідчені зловмисники можуть погрожувати застосуванням або ж і застосувати фізичну силу. І хоча серед мисливців на мобільні телефони й розповсюджена думка про те, що відшукати його практично неможливо, як і встановити осіб, що його викрали, правоохоронці категорично заперечують її, щоразу доводячи зворотне, повідомляє прес-служба ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

10 грудня до Коростенського міськвідділу міліції надійшло повідомлення з місцевого травмпункту про те, що до них за допомогою звернувся 29-річний житель райцентру. Лікарями йому було встановлено діагноз – закрита черепно-мозкова травма та струс головного мозку.

Слідчо-оперативна група, що прибула на місце події для перевірки інформації встановила, що близько 19-ї години на постраждалого напали невідомі особи, які, нанісши йому декілька ударів, відібрали мобільний телефон та з місця пригоди зникли.

Невдовзі працівники міліції за підозрою у скоєнні злочину затримали трьох місцевих жителів, серед яких один неповнолітній – 16 років, інші ж – раніше судимі молодики – по 21 року. Затримані пояснили, що зважилися на злочин через нестачу грошей. Відтак, силою відібравши мобільний телефон у випадкового перехожого, вони швиденько збули його, а виручені гроші витратили на… спиртні напої.

Наразі відносно трьох молодиків порушено кримінальну справу за ч.2 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України, якою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років. Слідство за даним фактом триває.

 

 Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі