ДОПОМОГА

Порошенко став викладачем, а з Ющенком на парах не перетинався.ФОТО

15 January 2009, 16:48
Рік тому у грудні на Віденському балу ТаблоID поспілкувався з сином "шоколадника" Петра Порошенка Олексієм. Як з‘ясувалося, після того молодий чоловік на світських заходах, схоже, й не з‘являвся.

Благо, інтерв‘ю давати син голови ради НБУ не перестав і от нещодавно розповів про зміни в особистому житті, "ревнощі" до менших сестер та брата і міркування щодо подальшої кар‘єри.

Згадуючи ж Віденський бал-2007, в інтерв‘ю "УНІАНу" Порошенко-син сказав:

"Це єдиний світський захід, на який ви можете послатися. І мене одразу там спіймали. Я дуже сильно відбивався, але у мене все ж таки взяли інтерв'ю. Після цього були дуже дивні почуття. Я навіть подумав, що інтерв'ю більше давати не буду".

"Це стрес (сміється). Навіть не сам процес інтерв'ю, а потім, коли після публікації в Інтернеті, ти читаєш чиїсь коментарі. Інколи приємні, інколи не дуже. Але коли критично налаштований, то неприємні коментарі сприймаєш ближче до душі, ніж приємні", - поділився Олексій своїми почуттями від прочитаних на ТаблоIDі коментарів.

 Після Віденського бала-2007 у Олексія Порошенка стався "стрес"

Старший син Петра Порошенка, нагадаємо, вчився якийсь час в Англії, у Лондоні. І лише потім пішов стопами батька, потрапивши до "вузу золотої молоді" Інституту міжнародних відносин.

"Абсолютно різні системи навчання. Абсолютно різний підхід. І я дуже радий, що в мене була можливість пройти навчання за обома системами викладання. Зараз ці знання мені дуже корисні в моїй роботі", - запевняє хлопець і повідомляє:

"Після закінчення навчання я вирішив спробувати себе у ролі викладача. Коли я отримував ступінь магістра, треба було провести 3-4 семінари як викладацьку практику", - поділився він.

За зізнанням Олексія, йому настільки це сподобалося, що він попросив, аби йому "дали можливість просто раз на два три тижні приходити і проводити семінари, спілкуватися з студентами, ділитися своїм досвідом".

Тож зараз Порошенко, за його словами, працює викладачем "на громадських засадах" і йому це цікаво. "І я не виключаю в майбутньому кар'єру викладача", - додає Порошенко-син.

 А зараз Олексій вчить не лише своїх братика і сестер, а й студентів в Інституті міжнародних відносин

Водночас на питання, як студенти сприймають такого молодого і іменитого викладача, Олексій відповів:

"З першої пари у них виникло дуже позитивне ставлення. Вони одразу сприйняли мене як свого. Почали ставити нагальні питання: чи станеться нам у пригоді те, чому нас вчать, а що ще треба вчити і т.д. Я ближчий до них за віком, тому у нас схожі проблеми".

А от із сином президента Віктора Ющенка Андрієм Олексій перетинався лише кілька разів: "Ми не навчалися на одному курсі. Я на рік чи на два старший за нього, тому на парах ми не перетиналися. Чесно кажучи, ми майже не спілкувалися: раз чи два в житті".

А ще Олексій, сміючись, зізнався, що процес пошуку "тієї самої єдиної" "триває". Правда, квартирні умови у житті Порошенка-сина змінилися. Віднині він живе окремо від батьків.

"Знімаю, бо на власну квартиру ще не заробив, а інколи хочеться побути самому. Хоча останнім часом почав сумувати за батьками, частіше до них заходжу", - зізнається він.

 Ще Олексій з'їхав від батьків

"Коли я заходжу до батьків, для молодших це дуже велике свято і вони одразу кидаються на шию. Це, мабуть, одне з найприємніших відчуттів в житті... Мені здається, у нас дуже товариські відносини", - ділиться Олексій, згадуючи своїх менших братика Мишка та сестричок Женю та Сашу.

Причому, попри те, що хлопець у сім‘ї найстарший, ревнощів до малюків у нього немає. "У нас зовсім інша атмосфера в родині: немає заздрощів чи ревнощів. Це відчуття, що родина - найголовніша річ в житті, це фортеця, в якій завжди можна знайти захист і підтримку", - пояснює він.

"Звичайно, я не можу відчувати ревнощів до молодших дітей. У дитинстві я питав бабусю: "Який у тебе найулюбленіший онук?" Вона відповідала: "Як можна таке питати! Ось, наприклад, у тебе 5 пальців і ти питаєш, який з пальців для тебе дорожчий: мізинець чи середній?" Я думав, що вона просто не хоче казати, що вона когось іншого любить більше за мене. А зараз я вже відчуваю до всіх трьох таку любов, турботу", - додає Олексій.

Нагадаємо, йому навіть доводилося з малими і уроки робити, і в дитинстві, особливо дівчат, вкладати.

"Виховати дітей можуть тільки батьки. Два дні на тиждень зранку і ввечері приходить няня. Решту часу з дітьми проводить мама. Хоча мені здається, забагато уваги до власних дітей не буває", - розповідає він.

Олексій дружить зі своїми меншими. А вони вішаються йому на шию 

Олексій впевнений, що на батька "дуже схожий і успадкував всі добрі риси".

"У нас з батьком досить маленька різниця у віці (19 років). Тому можна вважати, що ми спілкуємося майже як друзі. Так званий "generation gap" ("проблема батьків і дітей") не має куди й вклинитися. Нас таке лихо оминуло", - додає він.

Як розповів Олексій, Петро Порошенко зараз тенісом вже не займається, хоча свого часу це було його хобі.

"Я з 7 до 16 років по 5-6 разів на тиждень ходив на тренування, брав участь у турнірах, різних чемпіонатах. Якщо щось вмієш робити, то отримуєш від цього задоволення. Батьку дуже подобається цей вид спорту і ми з ним багато грали, особливо до того, як поїхав в Англію", - згадує він.

А от в політику слідом за батьком Олексій поки не збирається. "Поки немає куди йти - немає політики. Якщо вона буде, може й піду", - уточнює він.

 Колись у Порошенків - батька й сина - було спільне хобі

Часу ж на відпочинок, як

http://tabloid.pravda.com.ua/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі