Події

У Житомирській області Антимонопольний комітет оштрафував м’ясників

21 January 2009, 16:43

Житомирське відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ВАТ «Новоград-Волинський м’ясокомбінат» на 500 грн., ТОВ «Овручм’ясо» на 5000 грн. та ЗАТ «Житомирський м’ясокомбінат» на 1000 грн. за неподання інформації у встановлені головою відділення терміни.

Відділення постійно проводить дослідження соціально-важливих ринків. Одним із напрямків є дослідження ринків сировини тваринного походження, продукції її переробки. Дані суб’єкти господарювання повинні постійно надавати у письмовій формі інформацію щодо закупівлі м’ясної сировини та виробництва готових м’ясних виробів та напівфабрикатів. Разом з тим, господарюючі фірми були попереджені про те, що вимоги голови відділення АМКУ є обов’язковими для виконання і інформація повинна бути точною і достовірною.

Але від жодного суб’єкта не тільки не надійшла вчасно інформація, та ще не надійшло клопотання про продовження строків надання інформації.

Такі дії суб’єктів господарювання зашкодило проведенню якісного та своєчасного дослідження ринків м’ясної продукції.

О.В. Безсмертний: «Антимонопольний комітет України єдиний орган, який має право відповідно до законодавства накладати штрафи на суб’єкти господарювання до одного відсотка доходу (виручки) від реалізації продукції за неподання інформації у встановлений строк, подання інформації в неповному обсязі, подання недостовірної інформації.  Але, якщо суб’єкт свідомо йде на порозуміння з державним органом влади в частині письмової відстрочки надання інформації з поважних суб’єктивних чи об’єктивних причин, то відділення йде на зустріч. І це нормальні відносини між господарюючим суб’єктом і органом влади». Про це повідомляє прес-служба Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Житомир.info

 

                  

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі