Події

Чоловік та дружина, які привласнили 5 мільйонів кредитних грошей у Житомирській області, постануть перед судом

22 January 2009, 11:53

Як повідомив заступник прокурора області Володимир Кобернюк, під час досудового слідства встановлено, що начальник центрального відділення банку з метою заволодіння чужим майном організував злочинну організацію, до складу якої увійшли його підлеглі та дружина, яка була директором декількох підприємств.

 

Розроблений ним план полягав у тому, що спочатку підшукувалися особи, на яких оформлялися кредитні кошти у банку. Кредити оформляли з порушенням чинного законодавства,  без проведення засідання кредитного комітету даного відділення банку, а лише за попередньою змовою із заступником начальника банку та іншими працівниками.  Оформлені таким чином кредити на приватних осіб, які навіть не підозрівали про  «свої» банківські позики, за вказівкою начальника центрального відділення банку перераховувалися на рахунки підприємств, керівником яких була його дружина. У подальшому вона, за заздалегідь розробленим планом, перераховувала кредити на рахунки підприємств, засновником яких був вже безпосередньо сам начальник відділення банку, організатор та «ідейний наставник» злочинної організації, загальна кількість якої сягала 15 чоловік.

 

Усього впродовж декількох років набрано кредитів на підставних осіб на суму понад 5 млн. грн. Дії злочинної організації кваліфіковано, зокрема, за частиною 4 ст. 28 (вчинення злочину злочинною організацією), частиною 5 ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем), частиною  1 ст. 255 (створення злочинної організації), частиною 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), частини 3 ст. 365 (перевищення службових повноважень), частини 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. 

 

Як повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області, остаточну міру покарання має визначити суд, до якого передано розслідувану кримінальну справу.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі