Економіка

У Житомирі державні установи заборгували за теплопостачання 2 мільйони

13 June 2007, 09:18

     Близько 2 мільйонів заборгували державні установи за послуги теплопостачання перед “Житомиртеплокомуненерго”. Про це повідомив заступник міського голови Микола Васильченко під час брифінгу.
     Серед найбільших боржників – Житомирський військовий інститут радіоелектроніки (355 тисяч гривень), Житомирська КЕЧ (278 тисяч гивень), Житомирський агротехнічний коледж (308 тисяч гривень), УМВС України в Житомирській області (150 тисяч гривень) та ін.
     “Погашення цієї заборгованості дозволило б досягти 80% рівня проплати, необхідного для відновлення ДП “Газ України” газопостачання на котельні нашого міста та подачі гарячої води.” – розповідає Микола Васильченко.
      Заступник міського голови також зазначив, що вже двічі проводилася зустріч з підприємствами-боржниками, з проханням розрахуватися за спожите теплопостачання, до Міністерства фінансів були направлені відповідні листи.
      Крім того, Микола Васильченко зазначив, що коли рівень проплати становив майже 80%, на рахунок “Житомиртеплокомуненерго”, на якому було накопичено близько 700 тисяч гривень, накладено арешт рішенням суду 2002 року.
      “Виникає питання, хто зацікавлений аби подача газу не була відновлена?” – риторичне питання пролунало від заступника міського голови.
      Рівень проплати за спожитий газ у м. Житомирі – 74,2%, середній показник по Україні – 72%.
      Найнижчі показники проплати: м. Херсон (35%), м. Дніпропетровськ (39%), м. Луганськ (47 %).
      Найвищі показники проплати: м. Тернопіль (97%), м. Хмельницький (93%), м. Полтава (90%).
          Джерело: прес-служба Житомирської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі