Події

Прокуратура у Житомирській області викрила чиновників, які порушували земельне законодавство

25 January 2009, 11:38

23 січня, прокуратурою Черняхівського району порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем та вчинення службового підроблення службовими особами Черняхівської райдержадміністрації за ознаками злочинів, передбачених частиною 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та частиною 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.        

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області 

 

Під час перевірки, проведеної прокуратурою Житомирської області спільно з працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Житомирській області щодо додержання земельного законодавства  у Черняхівському районі встановлено факт незаконного отримання земельних ділянок на території Зороківської сільської ради.

Рішенням Зороківської сільської ради Черняхівського району у лютому минулого року погоджено надання дозволів на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки безпосередньо на місцевості та складання документу, що посвідчує право власності на земельні ділянки для ведення селянського господарства площею 2 гектари громадянам, які проживають у різних містах.

Однак, як було встановлено у ході спільної перевірки, особи, від імені яких були написані заяви на отримання земельних ділянок, насправді не зверталися із таким проханням і взагалі заяв не писали .

Завідомо неправдиві заяви від імені громадян використано райдержадміністрацією та видано на підставі них незаконне розпорядження Черняхівської районної держадміністрації.

Загальна вартість виділених таким чином земельних ділянок сягає майже 1 млн. 300 тис. грн., що становить суму збитків, заподіяних територіальній громаді с. Зороків Черняхівського району.

    

  Наразі по справі розпочато досудове слідство.

        

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі