Події

У Житомирі за участю бійців «Беркуту» затримано майже 2 тисячі хуліганів, п’яничок та бешкетників. ФОТО

28 January 2009, 11:34

Рота міліції особливого призначення «Беркут» вважається спеціальним підрозділом, створеним для припинення групових порушень громадського порядку та масових заворушень, проведення спеціальних операцій щодо затримання озброєних злочинців, забезпечення правопорядку під час проведення загальнодержавних, резонансних громадсько-політичних, спортивно-видовищних, культурно-масових та інших заходів. А щоденна основна задача чергових нарядів спецпідрозділу – патрулювання вулиць обласного центру з метою забезпечення охорони громадського порядку, розкриття та попередження скоєння злочинів та правопорушень. І чим швидше потерпілий повідомить міліцію про вчинення відносно нього протиправних дій на вулиці, тим вищі шанси в охоронців правопорядку знайти й затримати зловмисників та повернути заявнику викрадене.

Так, вночі 26 січня до Богунського райвідділу міліції звернувся 26-річний житомирянин, повідомивши про те, що близько 1 години по вул. Черняхівського в обласному центрі на нього напали двоє невідомих. Зловмисники, застосувавши до потерпілого фізичну силу та сльозоточивий газ, відкрито відібрали два мобільних телефони.

Орієнтування на грабіжників одразу ж пролунало у всіх патрульних автомобілях, які несли чергування на вулицях нічного міста. Щось більше години знадобилося бійцям спецпідрозділу «Беркут» для того, щоб за підозрою у скоєнні грабежу затримати двох житомирян, 25-ти та 22-х років.

Затриманих було доставлено до Богунського райвідділу міліції. Викрадене у заявника благополучно повернуто господарю. А за фактом грабежу порушено кримінальну справу.

 

 

 

Загалом же, за свідченням командира роти міліції особливого призначення «Беркут» Миколи Юхимчука, упродовж минулого року за участю бійців спецпідрозділу було розкрито майже 1200 злочинів.

 

 

 

 

У затриманих осіб виявлено та вилучено холодну, газову зброю, значну кількість боєприпасів та наркотичних речовин. За порушення адміністративного законодавства минулого року затримано майже 2 тисячі осіб: понад 800 – за порушення антиалкогольного законодавства, 300 – за вчинення дрібного хуліганства, решта – за інші правопорушення.

Ольга НОМЕРЧУК, ВЗГ УМВС України  в Житомирській області

 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі