Події

У Житомирській області сільський голова поміняла дитсадок на телевізор

29 January 2009, 17:08

Працівниками відділу боротьби з корупцією управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Житомирській області у хабарництві викрито 49-річну сільського голову одного з сіл Черняхівського району. Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області.

За словами начальника УБОЗ УМВС України в Житомирській області Едуарда Федосова, за сприяння у наданні земельної ділянки під розміщення об’єкту торгівлі та відчуження приміщення колишнього дитячого садка посадовець вимагала у приватного підприємця фінансову винагороду або подарунок на відповідну суму. Окрім виділення земельної ділянки, сільський голова обіцяла прискорити процес отримання необхідних документів для оформлення землі, які власноруч підробила.

21 січня вдячний приватний підприємець доставив до будинку сільського голови хабар у вигляді телевізора «Філіпс» вартістю майже 15 тисяч гривень. Кого ж таки не очікувала зустріти на порозі своєї оселі посадова особа, то це працівників міліції, які буквально наступного дня завітали до неї з метою задокументувати факт одержання господаркою хабара. 

24 січня за вказаним фактом обласною прокуратурою було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 368 (одержання хабара у великому розмірі) Кримінального кодексу України. Судом для посадової особи обрано міру запобіжного заходу – підписка про невиїзд.

Наразі слідство проводять працівники управління боротьби з організованою злочинністю та слідчого управління УМВС України в Житомирській області.

 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі