Події

Кого пыталось «обуть» на 2 миллиона житомирское обувное предприятие?

5 February 2009, 17:07

Прокуратурою Житомирської області протягом минулого року виявлено низку фактів незаконного зменшення податкових зобов'язань та інші порушення закону, внаслідок чого державі заподіяно значних збитків.

На усунення виявлених порушень внесено 26 приписів і подань. За документами реагування до бюджету відшкодовано понад 600 тис. грн. податку на додану вартість, заявлено 11 позовів на загальну суму 1,3 млн. грн., з яких 5 задоволено на суму 1 млн. грн. За фактами незаконного адміністрування та відшкодування ПДВ порушено 4 кримінальні справи.

Так, прокурором міста Житомира порушено кримінальну справу стосовно службових осіб АТВТ „Взуття", які зловживаючи своїм службовим становищем, з метою несплати до бюджету податкових зобов'язань від проведення операції з продажу об'єкту нерухомого майна, умисно внесли до податкових звітів з податку на додану вартість за 2006 рік завідомо неправдиву інформацію про наявність у підприємства податкового кредиту в сумі 2 млн. грн., чим спричинили шкоду бюджету на вказану суму. Кримінальна справа направлена до суду з обвинувальним висновком. Про це повідомив 5 лютого на колегії в обласній прокуратурі прокурор Житомирської області Микола Франтовський.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі