Події

Як у Житомирській області листоноша сама себе пограбувала

6 February 2009, 11:09

24 січня близько 19 години до Радомишльського райвідділу внутрішніх справ надійшло телефонне повідомлення про те, що на листоношу одного з центральних поштових відділень району невідомими було скоєно розбійний напад. Зі слів постраждалої, зловмисники застосували до неї фізичну силу, нанісши удар в область потилиці, від чого жінка втратила свідомість. Прийшовши до тями, вона помітила, що розбійники забрали її поштову сумку, в якій знаходилось 25 тисяч гривень.

На місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група Радомишльського райвідділу міліції. Було вжито ряд оперативно-розшукових заходів, проведено ретельний огляд місця скоєння злочину, опитано й саму постраждалу. В ході встановлення усіх обставин події, постраждала давала досить туманні відповіді та пояснення працівникам міліції: вона не пам’ятала, скільки було зловмисників, ані жодних їхніх прикмет. Перевірка інформації про скоєння зухвалого злочину того дня закінчилась далеко за північ.

Вже наступного дня працівники міліції, зіставляючи усі наявні факти, дійшли єдиного висновку – злочину відносно листоноші скоєно не було. Про це красномовно свідчила відсутність будь-яких слідів боротьби на вказаному потерпілою місці події. Лікарський огляд потерпілої однозначно свідчив про те, що жодних тілесних ушкоджень ані на тілі, ані на її потилиці (куди ймовірно нанесли удар розбійники) виявлено не було. У єдиній версії міліціонерам додавали впевненості й плутані пояснення самої листоноші та її неадекватна реакція на поставлені правоохоронцями питання.

26 січня листоноша таки зізналася у скоєному. Виправдовуючись скрутним матеріальним становищем своєї сім’ї та кредитною заборгованістю перед банківськими установами, вона розповіла працівникам міліції, що сама ж привласнила кошти в сумі 25 тисяч гривень, які надійшли на відділення поштового зв’язку для виплати населенню субсидій та пенсій. У день вигаданого розбійницького нападу вона зустрілася зі своїм сином та передала йому залишок грошей в сумі понад 2 тисячі гривень, що лишилися від сплати кредитної заборгованості, й свою поштову сумку, наказавши синові її спалити.

У листопаді минулого року листоноша мала виплатити людям 8 тисяч гривень субсидій. Проте замість того, щоб, як завжди, розвести по людським домівкам гроші, вона власноручно поставила у графі відповідної відомості про отримання населенням коштів підроблені підписи від імені сільських жителів, таким чином привласнивши зазначені кошти.

У січні вже поточного року на руки горе-листоноші потрапляють кошти, розраховані на виплату пенсій населенню в сумі близько 16 тисяч гривень. Керуючись почуттям безкарності, жінка знову ж таки йде на злочин – зазначені кошти ціленаправлено пішли на сплату кредитної заборгованості. А щоб приховати махінації з чужими грошима, листоноша вигадує історію про скоєний на неї розбійницький напад.

Наразі за даним фактом прокуратурою Радомишльського району порушено кримінальну справу за ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі